Een bril waarmee je goed ziet
en er goed uitziet

Met een bril laat je de wereld zien wie jij bent. Daarom kijken we niet alleen wat jouw ogen nodig hebben, maar ook naar je stijl. Samen vinden we een uniek montuur dat perfect bij jou past, met glazen die jouw blik op de wereld verscherpen. Helemaal op maat gemaakt.

Jij bent uniek, en jouw bril dus ook

De perfecte bril kies je niet zomaar. Wat hebben jouw ogen nodig? Welk montuur past bij jouw gezicht? Welke kleur laat je stralen? En welke glazen passen bij jouw leefstijl? In de winkel beantwoorden we al je vragen.

We hebben een uitgebreide collectie monturen van premium merken voor dames en heren. Er zit ongetwijfeld iets moois voor jou tussen, beloofd!

Vind een winkel dichtbij jou

Onze all-time favorites

Onze collectie bestaat uit tijdloze klassiekers en moderne nieuwkomers geïnspireerd op de laatste trends. Wat vind je bijvoorbeeld van een elegante,
ronde bril met een gouden montuur? Of past een vierkante bril met een transparant montuur beter bij jou? Laat je inspireren door onze all-time favorites.
Nieuwsgierig naar meer? Bekijk alvast een aantal van onze topmerken en brillen online. In onze winkels hebben we natuurlijk nog veel meer
mooie monturen. Kom jij ze passen?

Porsche Design
8385
450
,-
Tom Ford
5700-B
310
,-
Ray-Ban
6469
160
,-
Boss
BOSS 1043
210
,-

Een bril die bij jouw ogen past

Elk paar ogen is uniek. Daarom heb je keuze uit verschillende soorten brillen en glazen.
Zo is er altijd een bril die perfect past bij jouw ogen en lifestyle.

Bril voor dichtbij (leesbril)

Lijken de letters op je smartphone met de dag kleiner? Dat klinkt als verziendheid. Dit komt vooral bij vijftigplussers voor, maar ook kinderen en jongeren kunnen verziend zijn. Ben je ouder dan 40? Dan heeft dit meestal te maken met het stijver worden van de ooglens. Dit noemen we ook wel ouderdomsverziendheid. Gelukkig is deze oogafwijking eenvoudig te corrigeren met een leesbril.

Bril voor veraf

Kun je de ondertiteling van je favoriete serie niet meer lezen? Of heb je geen idee wat er op de borden langs de weg staat? Dan ben je waarschijnlijk bijziend. Steeds meer mensen worden bijziend. Dat komt mogelijk doordat we steeds vaker en langer op korte afstand naar beeldschermen kijken, waardoor het moeilijker wordt om dingen in de verte scherp te zien. Geen zorgen: met een bril voor veraf zie je alles om je heen weer haarscherp.

Multifocale bril

Een multifocale bril is ideaal als je zowel een bril voor dichtbij als voor veraf nodig hebt. De glazen bestaan uit meerdere delen met verschillende sterktes. No worries, hier merk je weinig van, alle sterktes lopen namelijk vloeiend in elkaar over. Aan een multifocale bril moet je even wennen, maar dat duurt meestal niet lang. Kun je echt niet wennen? Dan gaan we samen op zoek naar een bril die beter bij jou past.  

Beeldschermbril (computerbril)

Zit je vaak voorovergebogen of met samengeknepen ogen achter je computer? Een beeldschermbril gaat dit voor je verhelpen. Deze bril op sterkte is namelijk perfect afgestemd op de afstand tussen jouw ogen en je beeldscherm. Hierdoor raken je ogen minder snel uitgeput en neem je vanzelf een goede werkhouding aan. Win-win!

Ontdek meer over onze beeldschermbrillen.

Wat kost mijn bril op sterkte?

Heb je een mooi montuur gevonden? Perfect! De volgende stap is het kiezen van een glaspakket dat bij jouw ogen en leefstijl past. Bij Pearle Studio heb je keuze uit 4 heldere glaspakketten: easy, smart, personalized en superior. Zo zie je meteen welk glaspakket bij jou past en wat het gaat kosten.

Extra glasopties: de puntjes op de i

Een bril moet helemaal afgestemd zijn op jouw ogen. Je draagt ‘m iedere dag, toch? Daarom heb je niet alleen keuze uit een glaspakket dat bij jou past, maar ook uit extra glasopties:

Extra dunne glazen

Hoe hoger je sterkte, hoe dikker je glazen. Kies je voor extra dunne glazen, dan zie je daar bijna niets meer van.

Allerdunste glazen

Allerdunste glazen zijn nóg dunner dan extra dunne glazen. Vooral bij metalen monturen is dit mooi.

Extra uv-bescherming

Glazen met een extra uv-filter beschermen je ogen tegen schadelijk zonlicht. Handig als je vaak buiten bent!

Blauwlichtfilter

Deze coating neutraliseert een deel van het blauwe licht dat je smartphone, tablet en laptop uitstralen. Dragers geven aan dit een stuk rustiger te vinden kijken.

Lees meer over blauwlichtfilterbrillen

Meekleurende glazen

Meekleurende glazen kleuren mee met de intensiteit van uv-licht. Binnen zijn de glazen volledig transparant, buiten worden de glazen donker, afhankelijk van hoe fel de zon schijnt.

Night & Day

Met Night & Day glazen zie je meer contrast en heb je beter zicht in verschillende lichtomstandigheden.

Laten we op zoek gaan naar jouw nieuwe bril

Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe bril? Kom dan langs in de winkel, daar helpen we je graag verder. We nemen de tijd, drinken een kop koffie en gaan samen op zoek naar het montuur en de glazen die perfect zijn voor jou.

Maak je meteen een afspraak?

Vind jouw Pearle Studio winkel

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe bril?
Hoeveel een nieuwe bril kost, hangt af van de oogafwijking en van jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt kiezen uit verschillende glaspakketten en glasopties. Verder hangt het af van welk montuur je kiest. Ga je voor een montuur van Tom Ford, Gucci, Ray-Ban of van een van onze andere prachtige merken? Het door jou gekozen montuur en glaspakket bepaalt de prijs van jouw nieuwe bril. Kom naar onze winkel om de mogelijkheden te bekijken.
Wat zijn de kosten van glazen?
Dat hangt af van de oogafwijking en de glasopties die je wil toevoegen aan de glazen. Multifocale glazen zijn bijvoorbeeld duurder dan enkelvoudige glazen. Je kunt kiezen uit verschillende glaspakketten. De kosten hiervan variëren van €149 voor enkelvoudige glazen tot maximaal €799 voor multifocale glazen. Ook kun je kiezen voor extra glasopties zoals een blauwlichtfilter of meekleurende glazen. De kosten hiervoor liggen tussen de €70 en €100. Ben je benieuwd welke glazen het beste bij jou passen en wat dit gaat kosten? Kom dan langs in één van onze winkels. Hier helpen we je graag verder om de perfecte bril voor jou samen te stellen
Wat zijn multifocale glazen?
Ben je op zoek naar een bril voor veraf én dichtbij? Dan is een bril met multifocale glazen ideaal. Multifocale glazen hebben namelijk een leesgedeelte, een tussengedeelte en een gedeelte om in de verte mee te kijken. Zo heb je zowel dichtbij als veraf altijd scherp zicht en hoef je niet te wisselen tussen verschillende brillen. De verschillende gedeeltes in de glazen lopen vloeiend in elkaar over. Dit zie je dus niet aan de buitenkant, wel zo fijn!
Ik heb al een mooie bril. Kan ik daar bij jullie nieuwe glazen in laten zetten?
Jazeker, onze opticiens kunnen de glazen in jouw huidige montuur vervangen voor nieuwe glazen. Om je verder te kunnen helpen, vragen we je om langs te komen in een winkel bij jou in de buurt. We kijken daar graag met je mee en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zien we je snel?