Blauwlichtfilterbril: de voordelen voor jouw ogen

Werk je dagelijks achter de computer? Of maak je veel gebruik van je smartphone, tablet of andere beeldschermen? Dan worden je ogen dagelijks veel blootgesteld aan blauw licht. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, soms zelfs zonder dat je het doorhebt. Een blauwlichtfilterbril neutraliseert dit kunstlicht en brengt je ogen tot rust. Klinkt fijn, toch? De bril is verkrijgbaar op sterkte, maar ook zonder sterkte. Ieder paar ogen verdient tenslotte de beste zorg.

Heb je een specifieke vraag? Ga meteen naar:

Wat is een blauwlichtfilterbril?

Een blauwlichtfilterbril is een bril met een ontspiegelde coating die blauw licht reflecteert. De coating neutraliseert het blauwe, kunstmatige licht dat van beeldschermen (zoals tv’s, laptops, tablets en smartphones) afstraalt. De blauwlichtfilter coating brengt je ogen tot rust en zorgt ervoor dat je minder met je ogen knijpt. Daarnaast vermindert het lichtschitteringen en geeft het een scherper contrast. 

Wat zijn de voordelen van een blauwlichtfilterbril?

Breng je veel tijd door achter een beeldscherm en ben je benieuwd of een blauwlichtfilterbril iets voor je is? Mensen ervaren* de volgende voordelen:

  • Minder last van hoofdpijn 
    Die wordt veroorzaakt door knijpen met de ogen;
  • Minder last van droge, geïrriteerde en/of vermoeide ogen
    Met dank aan het geneutraliseerde licht;
  • Makkelijker in slaap vallen
    Door veel blootstelling aan kunstmatig licht hou je jezelf soms voor de gek. Je hersenen denken ‘s avonds dat het nog dag is en remmen de aanmaak van het slaaphormoon ‘melatonine’. Dit maakt het moeilijker om in slaap te komen.

*Het is niet wetenschappelijk bewezen dat blauw licht schadelijk is voor je ogen. Toch ervaren veel mensen positieve effecten van een blauwlichtfilterbril. 

Blauwlichtfilterbril kopen? Dit zijn jouw opties.

Is het tijd om jouw ogen de rust te geven die ze verdienen? Dan is een blauwlichtfilterbril het proberen waard. Laten we samen kijken naar de opties, er is meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je bij Pearle Studio terecht voor:

Blauwlichtfilterbril op sterkte: gun je ogen én looks wat extra’s

Draag je een bril op sterkte? Kom bij ons langs in de winkel, dan kiezen we samen een mooie blauwlichtfilterbril uit. Goed om te weten: je kunt kiezen uit alle monturen die je in de winkel ziet. Het oog wil immers ook wat! Als we een montuur hebben gevonden dat jou prachtig staat, bestellen we ‘m voor je met de juiste brillenglazen en coating. Helemaal afgestemd op jouw sterkte natuurlijk. Binnen de kortste keren heb je de bril in huis.

Ben je nog hartstikke happy met je huidige montuur?  Onze opticiens zitten ook voor je klaar om de glazen in jouw huidige montuur te vervangen voor nieuwe glazen mét blauwlichtfiltercoating.

Blauwlichtfilterbril zonder sterkte: voor welk mooi montuur kies jij?

Draag je geen bril op sterkte, maar gun je je ogen wel de voordelen van een blue light filter coating? Loop gezellig bij ons binnen of maak een afspraak bij Pearle Studio. Dan gaan we samen op zoek naar de blauwlichtfilterbril die jou waanzinnig staat, en die heerlijk zit. Er zit zeker iets moois voor je tussen, beloofd. Zien we je snel?

Blauwlichtfilterbrillen voor kinderen: ideaal voor op school én in de vrije tijd

Kinderen zien op een dag steeds meer kunstmatig licht. Denk aan digitale schoolborden, tablets, smartphones en videospelletjes. Denk je dat een blauwlichtfilterbril iets voor je kind is? Kom dan eens bij ons langs, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Ook als je alleen een paar vragen hebt, gewoon doen!

Vind jouw Pearle Studio winkel

Wat kost een blauwlichtfilter coating?

Klaar om een blauwlichtfilterbril te kopen? Hieronder zie je op welke glaspakketten de blauwlichtfilter coating vekrijgbaar is en per glaspakket de toeslag die je al dan niet betaalt voor het toevoegen van een blauwlichtfilter coating op je brillenglazen. Kom je er nog niet helemaal uit? Geen zorgen, hier lees je alvast alles over de verschillende glaspakketten en in de winkel nemen we de verschillende opties in alle rust samen door.

Glaspakket Smart

Je betaalt een toeslag van 20.- voor de Blue Clean coating.

Glaspakket Personalized

Je betaalt geen toeslag voor de Blue Clean coating.

Glaspakket Superior

In dit pakket is de Xtra Clean Balance 2 coating beschikbaar. Hier betaal je geen toeslag voor.

Wat is het verschil tussen een computerbril en een blauwlichtfilterbril?

Zo, nu weet je alles over de blauwlichtfilterbril en zijn voordelen. Maar er is méér. Onze ogen zijn niet gemaakt om langdurig op korte afstanden naar beeldschermen te kijken. Ze raken vermoeid, gaan tranen of kunnen branderig aanvoelen. Werk je veel achter een beeldscherm? Dan kan, naast een blauwlichtfilterbril, een computerbril uitkomst bieden. 

Een computerbril wordt ook wel ‘beeldschermbril’ genoemd. Het is een op maat gemaakte bril die specifiek is afgestemd op de afstand tussen jou en je (computer)beeldscherm. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als een leesbril bij het lezen van een boek. Meestal is een computerbril pas nodig vanaf de leeftijd van 40, net zoals bij een leesbril. Ook goed om te weten: op een computerbril kun je ook een blauwlichtfilter coating laten toevoegen.

Lees hier meer over wat de computerbril voor jouw ogen kan betekenen. Of maak een afspraak en kom gezellig langs in de winkel. Dan kijken we samen naar de beste oplossing voor jou.

Maak een afspraak