Daglenzen: comfort voor jouw ogen

Gun jezelf deze zomer het gemak van daglenzen. Probeer ze nu tijdelijk gratis uit!
Maak een afspraak voor een gratis contactlensaanmeting (t.w.v. 35,-) en ontvang een gratis proefset cadeau. Daarnaast ontvang je ook onze StarterPack waarmee we je handige tips geven over het dragen van lenzen.

Klaar voor de zomer? Probeer nu gratis daglenzen!

Ervaar deze zomer het gemak van daglenzen. Vooral tijdens de warme maanden zijn daglenzen ideaal. Je kan ze gewoon dragen tijdens het zwemmen en ze zijn gemakkelijk af te wisselen met een bril. Bovendien kan je elke dag een nieuw setje gebruiken, waardoor je ze niet hoeft schoon te maken of op te bergen. Klinkt goed, toch? Je kunt ze nu tijdelijk gratis uitproberen!

Wil je ook eens daglenzen proberen?
Maak nu je afspraak voor een gratis lenzenaanmeting (t.w.v. 35,-) en je ontvangt een gratis proefset daglenzen. Daarnaast ontvang je ook onze StarterPack cadeau waarmee we je handige tips geven voor het dragen van lenzen.

Maak een afspraak

Daglenzen zijn lenzen die je één dag draagt en aan het einde van de dag weggooit. Deze lenzen hebben veel voordelen voor jouw ogen. Wij vertellen je graag alles over daglenzen en leggen je uit waarom deze lenzen wellicht dé ideale lenzen zijn voor jou. Samen vinden we de beste zichtoplossing.

Ga direct naar:

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn lenzen die je één dag draagt. Dit betekent dat je de lenzen niet met lenzenvloeistof hoeft schoon te maken of hoeft te bewaren in een lenzendoosje. De volgende dag doe je namelijk gewoon een nieuw paar lenzen in. Deze lenzen zijn perfect wanneer jij het dragen van een bril wilt combineren met het dragen van daglenzen, bijvoorbeeld bij het sporten. Daarnaast zijn daglenzen ideaal voor mensen die snel last hebben van droge of gevoelige ogen. Dat klinkt goed, toch?

Maak een afspraak

Welke soorten daglenzen zijn er?

Daglenzen zijn er in verschillende vormen. Zo heb je sferische daglenzen, torische daglenzen en multifocale daglenzen. Sferische daglenzen zijn de meest voorkomende lenzen. Deze corrigeren verziendheid of bijziendheid en hebben één sterkte over het gehele oppervlakte van de lens. Torische daglenzen zijn lenzen voor mensen die een cilindrische afwijking hebben. Tot slot hebben multifocale daglenzen sterktes voor zowel dichtbij als veraf. Deze lenzen zorgen ervoor dat jij op elke afstand goed zicht hebt. Onze opticiens adviseren je welk type daglens geschikt is voor jou.

Vind jouw perfecte match

Als we praten over zachte lenzen, dan maken we niet alleen onderscheid op basis van draagtijd, maar ook op basis van andere eigenschappen:

Dailies Total1 zijn zachte daglenzen die je langer dan 12 uur kunt dragen en zijn gemaakt van silicone hydrogel. Silicone hydrogel lenzen laten zo veel mogelijk zuurstof door, dit voorkomt irritatie en droge ogen. Deze lenzen hebben een hoog draagcomfort en voelen zelfs na lang dragen nog prettig aan. Verder zijn deze lenzen ontworpen met een uitgebalanceerd watergehalte, hierdoor is er minimale oppervlakte wrijving tussen de lens en je oogleden.

Ultra One Day zijn zachte daglenzen die je langer dan 12 uur kunt dragen en zijn gemaakt van Silicone Hydrogel. Silicone Hydrogel lenzen laten zo veel mogelijk zuurstof door, dit voorkomt irritatie en droge ogen. Lenzen van dit materiaal zijn gezonder voor je ogen, hebben een hoog draagcomfort en voelen zelfs na lang dragen nog prettig aan.

Eyexpert Pure daglenzen zijn voorzien van een unieke Smart Silicone-Technologie. Dit maakt de lenzen comfortabel en een gezonde keuze voor jouw ogen. Ze zijn zacht en zeer zuurstofdoorlatend. Je voelt de Eyexpert Pure lenzen nauwelijks. Dit heeft de lens te danken aan het hoge watergehalte. Een ander groot voordeel is dat de Eyexpert Pure daglenzen je ogen beschermen tegen UV-straling.

Wat zijn de voordelen van daglenzen?

 • Daglenzen zijn ideaal bij een actieve levensstijl
  Daglenzen geven je veel bewegingsvrijheid. Zo kan je gemakkelijk kiezen om op een actieve dag je daglenzen te dragen in plaats van je bril.
 • Daglenzen zijn de meest gezonde en hygiënische keuze voor jouw ogen
  Dit komt doordat je ze slechts één dag draagt en je bacteriën op die manier de kans ontneemt om je ogen te besmetten. Ook wanneer je last hebt van hooikoorts zijn daglenzen een goede keuze, omdat stuifmeel zich minder snel hecht aan de lens dan bijvoorbeeld bij maandlenzen.
 • Geen schoonmaakroutine nodig
  Heb je moeite om je aan een schoonmaakroutine te houden voor je lenzen? Dan zijn de daglenzen de oplossing voor jou. De daglenzen hoef je, in tegenstelling tot maand- en weeklenzen, niet schoon te maken met lenzenvloeistof of te bewaren in een lenzenbakje.
 • Gehydrateerde ogen
  Heb je snel last van droge ogen? Daglenzen laten veel zuurstof door en houden je ogen goed gehydrateerd.
Probeer gratis daglenzen

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn geschikt voor iedereen die van gemak en comfort houdt. Omdat de daglenzen één dag gedragen worden, zijn ze gemakkelijk af te wisselen met een bril. Op die manier zit je niet vast aan week- of maandlenzen, maar maak jij zelf de keuze wanneer je een bril of lenzen wil dragen. Heb jij een actieve levensstijl waarbij het dragen van een bril niet altijd ideaal is? Dan zijn daglenzen de geschikte lenzen voor jou.

Wat kosten daglenzen?

Hoewel daglenzen iets duurder zijn dan week- of maandlenzen, hoef je in tegenstelling tot week- of maandlenzen geen lenzenvloeistof aan te schaffen en is het gemakkelijk om af te wisselen met je bril. Zo hoef je bijvoorbeeld geen zonnebril op sterkte aan te schaffen en dat scheelt natuurlijk ook!

Daglenzen kopen

Wil jij graag afwisselen tussen een bril en lenzen of ga je gewoon graag voor comfort? Dan zijn daglenzen de oplossing voor jou. Daglenzen zijn flexibeler te gebruiken dan lenzen met een langere draagtijd. Ben je enthousiast? Kom dan naar een Pearle Studio winkel om de daglenzen te vinden die bij jou passen. Je kunt ze gratis uitproberen met de StarterPack inclusief proefset lenzen. Nu tijdelijk met gratis lenzenaanmeting (t.w.v. 35,-). Ben je nog niet helemaal zeker over welke lenzen het beste bij jou passen? Of wil je graag advies ontvangen? Ook dan helpen we je graag! Maak een afspraak en kom eens langs in de winkel. We staan klaar voor jou en al je vragen. Zien we je snel?

Maak een afspraak

Voorwaarden

Voorwaarden: Daglenzen gratis proberen

 • Je ontvangt een gratis proefset contactlenzen van 5 daglenzen.
 • De actie is geldig van maandag 15 mei t/m zondag 11 juni 2023. Wijzigingen in de looptijd worden via de website gecommuniceerd;
 • Deze actie is alleen geldig in alle Pearle Studio winkels in Nederland.
 • Deze actie geldt niet nachtlenzen en harde lenzen.
 • Deze actie is niet geldig op reeds bestelde producten, vloeistoffen en/of losse contactlenzen;
 • Bij (vermoeden van) misbruik of fraude behoudt Pearle Studio zich het recht om deelname aan de actie te weigeren.
 • Pearle Studio behoudt zich het recht voor om de actievoorwaarden eenzijdig te wijzigen of beëindigen.