Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Om je een handje op weg te helpen, hebben we veelgestelde vragen per onderwerp voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Algemeen

Waar staat Pearle Studio voor?
Pearle Studio is een nieuwe opticien in Nederland en is net als Pearle onderdeel van GrandVision. Bij Pearle Studio draait alles om persoonlijke aandacht, luxe merkmonturen en zonnebrillen. Het startpunt bij Pearle Studio is net als bij Pearle de gezondheid van je ogen. We hebben daarom de beste optometristen, opticiens en contactlensspecialisten in onze winkels die topkwaliteit oogzorg verlenen met gebruik van de beste apparatuur. Je vindt bij Pearle Studio altijd een zorgvuldig geselecteerd assortiment met de laatste trends van topmerken zoals Tom Ford en Gucci. Onze experts in de winkels geven stijladviezen en weten precies welke bril het beste bij je past, zodat je altijd scherp ziet en er altijd goed uitziet.
Wat is er gebeurd met Eye Wish Opticiens?
100 van de 260 Eye Wish winkels veranderen van naam en worden Pearle Studio. Pearle Studio is een nieuwe opticien in Nederland en het ‘luxere’ zusje van marktleider Pearle. Ook bij Pearle Studio draait alles om de gezondheid van jouw ogen, net als bij Pearle. Het Pearle Studio assortiment bestaat uit een zeer ruime collectie contactlenzen en een exclusieve collectie design monturen en zonnebrillen van premium merken, zoals Gucci, Persol en Tom Ford.
Wat verandert er voor mij?
Goed nieuws, er verandert voor jou eigenlijk niets. Alleen de winkel ziet er straks anders uit. De uitstraling heeft bij het nieuwe merk een make-over gekregen, maar ons geweldige team en de collectie blijft hetzelfde. Voor jou als klant zijn de deuren net als voorheen altijd geopend. Je kunt nog steeds vrijblijvend langskomen voor de nodige adviezen en je kunt dezelfde oogzorg en deskundigheid verwachten zoals voorheen.
Is er verschil tussen Pearle Studio en Pearle Opticiens?
Wanneer het op oogzorg en deskundigheid aankomt, is er geen verschil tussen de merken Pearle en Pearle Studio. In beide winkels worden onze klanten met dezelfde aandacht en expertise geholpen. Het verschil zit met name in het luxere segment monturen en zonnebrillen dat Pearle Studio aanbiedt. Pearle Studio draait om persoonlijke aandacht om een ieders unieke stijl te ontdekken en te versterken. Kom je in één van onze winkels langs, dan nemen we de tijd om een merkbril, zonnebril of contactlenzen te vinden die echt bij je past!
Welke producten kan ik online bestellen?
Online kun je geen brillen, zonnebrillen en contactlenzen meer bestellen. Wil je contactlenzen bestellen van Eyexpert, dan verwijzen we je door naar www.pearle.nl. Voor de mooiste merkbrillen en zonnebrillen verzoeken we je naar onze Pearle Studio winkel te komen. Daar vind je een uitgebreid assortiment monturen van topmerken. Zien we je snel?
Waaruit bestaat het assortiment van Pearle Studio?
Het assortiment van Pearle Studio bestaat uit zorgvuldig geselecteerde brillen en zonnebrillen van premium merken, zoals Gucci, Tom Ford en Burberry. Ook heb je keuze uit verschillende contactlenzen van topmerken, zoals Eyexpert, Acuvue en Clariti. We zijn daarnaast altijd op zoek naar nieuwe trends en nieuwe merken waardoor we ons assortiment blijven vernieuwen. We gaan uiteraard ook mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Kom je snel langs in de winkel om ons assortiment te bewonderen?
Wat is er gebeurd met mijn klantgegevens gedurende de overname?
Kijkende naar de klantdata is er niets veranderd. Zowel Pearle Studio als Pearle Optciens zijn onderdeel van GrandVision Benelux. Alle klantdata is binnenshuis gebleven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je klantgegevens.
Wat kan ik verwachten wanneer ik de winkel binnenstap?
Pearle Studio ontvangt je met open armen. We zien je, we willen dingen van je weten en je leren kennen. Wat vind je mooi en wat wil je uitstralen? Wat doe je graag? Met vragen en aandacht gaan we je al die wensen ontfutselen. We maken het comfortabel voor je, stellen je op je gemak. We zullen vervolgens je ogen en zicht checken. Als oogexpert nemen we jouw zicht heel serieus. Wij hebben alles in huis om je goed te helpen. Geen ingewikkelde verhalen maar gewoon de beste zorg. Als we precies weten wat jouw ogen nodig hebben, gaan we kijken wat er écht bij jou past. Met aandacht voor jouw smaak en met oog voor de nieuwste merken en trends.
Krijg ik nog steeds dezelfde service als ik gewend ben?
Jazeker, kom vooral eens langs in een van onze nieuwe winkels en ontdek hoe goed onze zorg voor je ogen nog steeds is, van je zicht tot je uitstraling.
Kan ik bij Pearle Studio komen werken?
Jazeker! Neem voor onze actuele vacatures een kijkje op werkenbijpearlestudio.nl. Heb je specifieke vragen over werken bij Pearle Studio en de mogelijkheden hierin voor jou? Neem dan gerust contact op via recruitment@grandvisionbenelux.com of via 06 – 50099803. Onze collega’s vertellen je graag meer!

Brillen

Wat kost een nieuwe bril?
Hoeveel een nieuwe bril kost, hangt af van de oogafwijking en van jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt kiezen uit verschillende glaspakketten en glasopties. Verder hangt het af van welk montuur je kiest. Ga je voor een montuur van Tom Ford, Gucci, Ray-Ban of van een van onze andere prachtige merken? Het door jou gekozen montuur en glaspakket bepaalt de prijs van jouw nieuwe bril. Kom naar onze winkel om de mogelijkheden te bekijken.
Wat zijn de kosten van glazen?
Dat hangt af van de oogafwijking en de glasopties die je wil toevoegen aan de glazen. Multifocale glazen zijn bijvoorbeeld duurder dan enkelvoudige glazen. Je kunt kiezen uit verschillende glaspakketten. De kosten hiervan variëren van €149 voor enkelvoudige glazen tot maximaal €799 voor multifocale glazen. Ook kun je kiezen voor extra glasopties zoals een blauwlichtfilter of meekleurende glazen. De kosten hiervoor liggen tussen de €70 en €100. Ben je benieuwd welke glazen het beste bij jou passen en wat dit gaat kosten? Kom dan langs in één van onze winkels. Hier helpen we je graag verder om de perfecte bril voor jou samen te stellen
Wat zijn multifocale glazen?
Ben je op zoek naar een bril voor veraf én dichtbij? Dan is een bril met multifocale glazen ideaal. Multifocale glazen hebben namelijk een leesgedeelte, een tussengedeelte en een gedeelte om in de verte mee te kijken. Zo heb je zowel dichtbij als veraf altijd scherp zicht en hoef je niet te wisselen tussen verschillende brillen. De verschillende gedeeltes in de glazen lopen vloeiend in elkaar over. Dit zie je dus niet aan de buitenkant, wel zo fijn!
Ik heb al een mooie bril. Kan ik daar bij jullie nieuwe glazen in laten zetten?
Jazeker, onze opticiens kunnen de glazen in jouw huidige montuur vervangen voor nieuwe glazen. Om je verder te kunnen helpen, vragen we je om langs te komen in een winkel bij jou in de buurt. We kijken daar graag met je mee en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zien we je snel?

Lenzen

Wat kost een oogcontrole voor contactlenzen?
Wil je voor het eerst contactlenzen aanschaffen bij Pearle Studio? Deze oogmeting kost 35,- en wordt uitgevoerd door een contactlensspecialist of optometrist. Hierbij krijg je gratis testlenzen, lenzenvloeistof en een StarterPack mee naar huis om de lenzen thuis uit te kunnen proberen. De halfjaarlijkse contactlenscontroles zijn gratis als je klant bent bij Pearle Studio en je een halfjaarpakket aanschaft of als je lenzen maandelijks thuis laat bezorgen. Een standaard contactlenscontrole kost 20 ,-.
Ik wil graag voor het eerst lenzen gaan dragen. Hoe pak ik dit aan?
Als je voor het eerst contactlenzen gaat dragen, is het belangrijk dat de lenzen goed bij jouw ogen passen voor optimaal zicht en draagcomfort. We willen je vragen om langs te komen in onze Pearle Studio winkel. Onze contactlensspecialisten helpen je daar om de juiste soort lens te vinden. We voeren een uitgebreide oogmeting met duidelijk uitleg uit. Daarna krijg je een set testlenzen en vloeistof mee en geven we instructies hoe je de lenzen moet inzetten en uithalen en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Ook plannen we controles in tijdens de proefperiode. Deze oogmeting kost 35,-.
Waarom zijn sommige contactlenzen duurder dan andere?
De prijs van contactlenzen hangt af van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de wijze van productie, de zuurstofdoorlaatbaarheid en hoe lang je ze kunt dragen. Heb je hier vragen over? Onze contactlensspecialisten in de winkel vertellen je er graag meer over.
Wat is de levertijd van lenzen?
Voor de meeste lenzen geldt: in de Pearle Studio winkel of online bij Pearle Opticiens op werkdagen voor 22.00 uur besteld, is morgen in huis. Als je de lenzen in het weekend bestelt, wordt jouw bestelling op dinsdag geleverd.
Verandert er bij Pearle Studio iets in mijn @Home lenzenabonnement?
Jouw @Home lenzenabonnement is aangepast naar een Pearle Studio lenzenabonnement. Inhoudelijk verandert er niets, niet in de kosten of in de levertijd.

Zonnebrillen

Kan ik een zonnebril op sterkte kopen bij Pearle Studio?
Ja, je kunt een zonnebril op sterkte kopen die je ogen perfect beschermt tegen de zon én die past bij jouw stijl. Zo zie je er fantastisch uit en heb je altijd scherp zicht als de zon schijnt. Voor het kopen van een zonnebril op sterkte kun je langskomen in één van onze Pearle Studio winkels. Daar staan we voor je klaar om samen een zonnebril op sterkte te vinden die perfect bij jou past. We kunnen een oogmeting uitvoeren en een zonnebril customizen met verschillende glasopties.
Kan ik een zonnebril zonder sterkte kopen bij Pearle Studio?
Ja, bij Pearle Studio kun je ook terecht voor een zonnebril zonder sterkte. Ideaal als je contactlenzen draagt of geen zichtcorrectie nodig hebt. Voor een zonnebril zonder sterkte kun je langskomen in één van onze winkels. Daar helpen we je graag om een zonnebril te vinden die past bij jouw stijl. Ben je op zoek naar een opvallend groot montuur of juist een retro-design? Wat je smaak ook is, wij hebben een zonnebril die daarbij past!
Kan ik gekleurde glazen in mijn zonnebril laten zetten?
Iedereen heeft zijn eigen unieke stijl en daar horen verschillende zonnebrilopties bij. Bij Pearle Studio kun je jouw zonnebril laten voorzien van verschillende kleuren glazen. Ga bijvoorbeeld voor trendy roze of stijlvolle bruine glazen. Maar ook blauw, groen of gele glazen zijn een optie. Kom naar een van onze winkels om de mogelijkheden te bekijken.
Verkopen jullie ook overzetzonnebrillen?
Ja, we verkopen ook overzetzonnebrillen. Zonnebril op, zonnebril af, gewone bril op… soms wordt het constant afwisselen tussen een bril en zonnebril lastig. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom kun je in onze winkel ook terecht voor een overzetzonnebril. Deze kun je gemakkelijk over je bril op sterkte heen zetten. Zo heb je ook scherp zicht als de zon schijnt, wel zo fijn!
Kan ik mijn zonnebril bij jullie laten repareren?
Een kapotte zonnebril? Dat is natuurlijk supervervelend! Wij kijken in onze winkel graag met je mee of we jouw kapotte zonnebril nog kunnen repareren.

Oogmeting

Wat kost een oogmeting?
Een oogmeting (ter waarde van 39.-) is gratis bij aankoop van een complete bril. De oogmeting voor contactlenzen kost 35,- euro. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Onze oogmeting wordt altijd door erkende opticiens of optometristen uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je kloppende resultaten krijgt.
Wat kost een oogmeting voor lenzen?
Een oogmeting (ter waarde van 39.-) is gratis bij aankoop van een complete bril. De oogmeting voor contactlenzen kost 35,- euro. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Onze oogmeting wordt altijd door erkende opticiens of optometristen uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je kloppende resultaten krijgt.
Geldt de oogmeting voor mijn bril ook voor lenzen?
Nee, de oogmeting voor contactlenzen is anders dan die voor een bril. Voor contactlenzen voeren wij een aparte oogmeting uit om goed te kunnen bepalen welke type lenzen het beste bij jouw ogen en jouw levensstijl passen. Maak hiervoor een afspraak bij een winkel bij jou in de buurt.
Moet ik mijn lenzen uitdoen voor een oogmeting?
Ja, voor een correcte oogmeting is het belangrijk dat je geen contactlenzen draagt. Doe je lenzen minimaal 24 uur voor de oogmeting uit. Contactlenzen beïnvloeden namelijk de vorm van je hoornvlies en daarmee de resultaten van de meting. Let op: een oogmeting is iets anders dan een contactlenscontrole. Bij een contactlenscontrole is het namelijk wel belangrijk dat je jouw lenzen in hebt. Zo kan de contactlensspecialist nagaan of de lenzen die je draagt nog geschikt zijn. Doe voor een contactlenscontrole je lenzen minimaal een paar uur voor de afspraak in.
Hoe vaak moet ik een oogmeting doen?
Als je een bril draagt, raden wij aan om minimaal één keer per twee jaar bij ons langs te komen voor een oogmeting. Zo houd je jouw ogen gezond en weet je zeker dat je altijd optimaal zicht hebt. Draag je contactlenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door een contactlensspecialist. Heb je tussentijds vragen of oogklachten? Dan ben je uiteraard ook eerder welkom in een van onze winkels voor een check-up.

Oogzorg

Is er verschil tussen de opticiens werkzaam bij Pearle Studio en Pearle Opticiens in de mate van deskundigheid en oogzorg die ik kan verwachten bij een bezoek aan de winkel?
Zowel bij Pearle Studio als Pearle Opticiens word je geholpen door gediplomeerde opticiens en optometristen met dezelfde deskundigheid. Je kunt bij beide merken dezelfde oogzorg verwachten. Ook word je op dezelfde manier geholpen wanneer je een bezoek brengt aan de winkel voor een oogmeting en het vinden van de perfecte kijkoplossing voor jou.
Kan ik nog steeds langskomen voor een optometrist?
Uiteraard ben je nog steeds van harte welkom voor een bezoek aan de optometrist. Voor een bezoek aan de optometrist is het afhankelijk van de winkel waar je op bezoek wilt komen of er een optometrist aanwezig is. Neem van te voren altijd even contact op met de desbetreffende winkel. Maak gelijk even afspraak om wachttijden te voorkomen. We nemen tenslotte graag alle tijd voor je.
Waarvoor ga ik naar een optometrist in plaats van een opticien?
Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil is tussen een opticien, optometrist en oogarts. Een optometrist is breder opgeleid dan een opticien. De optometrist onderzoekt je ogen medisch, maar heeft niet dezelfde bevoegdheid als een oogarts en kan je daarom doorverwijzen naar een oogarts als dat nodig is. Heb je last van oogklachten? Dan raden we je aan op een afspraak te maken bij een optometrist. Deze zal een pijnloos oogmeetkundig onderzoek uitvoeren waarbij hij of zij zowel de binnen- als buitenkant van je ogen controleert. Zo kunnen we bepalen of je een oogafwijking hebt om vervolgens samen naar een passende oplossing te zoeken.
Wat verstaat Pearle Studio onder oogklachten?
Onder oogklachten verstaan we symptomen die wijzen op een onderliggend oogprobleem. Denk hierbij aan wazig zien, droge ogen, rode ogen, maar ook milde oogproblemen die vanzelf of met behandeling van de huisarts weer overgaan. Heb je oogklachten of twijfel je hierover? Kom dan gerust langs voor een check-up. Maak een afspraak bij een winkel bij jou in de buurt.

Garanties

Op alle aankopen gelden wettelijke garanties. Wat betekent dat?
Pearle Studio staat er voor in dat haar producten voldoen aan de overeenkomst, de in ons aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de koopovereenkomst bestaande wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften. Indien dit niet het geval is, neem contact met ons op.
Krijg ik garantie via Pearle Studio?
Klanten van Pearle Studio krijgen bij aankoop van een bril, zonnebril of contactlenzen standaard ZichtZeker garantie. Zo ben je beschermt tegen productie- en materiaalfouten. Ook biedt het je de mogelijkheid om te kunnen wennen aan je nieuwe montuur en glazen. Heb je toch nog behoefte aan extra zekerheid? Dan kun je de ZichtZeker Plus verzekering afsluiten tegen schade, verlies en diefstal van je bril.
Wat krijg ik voor de ZichtZeker garantie?
Bij Pearle Studio krijg je bij je aankoop standaard ZichtZeker garantie. Hiermee mag je jouw montuur binnen twee maanden ruilen als je niet 100% tevreden bent. Kun je binnen twee maanden niet wennen aan je nieuwe glazen of verandert je sterkte binnen één jaar? Dan krijg je van ons nieuwe glazen. Ook heb je garantie op je montuur en de coating van je glazen. Als de coating bij normaal gebruik loslaat, vervangen we de glazen. Ook voor lensdragers biedt ZichtZeker voordelen. Mochten je zachte of harde lenzen onverhoopt scheuren of breken, dan vervangen we één keer per jaar één paar lenzen kosteloos voor je.
Wat krijg ik voor de ZichtZeker Plus verzekering?
Voor klanten die een bril of zonnebril hebben aangeschaft hebben we een extra verzekering. Vanaf 10,- kun je de ZichtZeker Plus verzekering afsluiten. Hiermee heb je twee jaar lang extra garantie op je aankoop en ben je verzekerd tegen schade, verlies en diefstal van je bril. Binnen twee jaar kun je maximaal twee claims indienen, op je montuur en je glazen. Elk onderdeel mag maximaal één keer geclaimd worden. Heb je twee jaar lang geen schade aan je bril, verlies je hem niet en wordt hij niet gestolen? Dat is superfijn! Dan wordt je premie door ons omgezet naar een korting op je volgende complete bril of zonnebril.

Persoonsgegevens

Wat is de AVG?
Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (hierna: AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In de AVG zijn regels opgenomen over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens. De AVG vraagt meer transparantie van bedrijven over hoe zij persoonsgegevens verwerken. Mensen krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. Hun privacy rechten worden namelijk versterkt en uitgebreid. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Welke informatie verzamelt Pearle Studio?
Pearle Studio verzamelt onder andere je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres, oogmeetgegevens, betaalgegevens, IP-adres, en gegevens verstrekt door cookies.
Waar heeft Pearle Studio deze gegevens voor nodig?
Pearle Studio heeft deze gegevens nodig voor het optimaliseren van haar producten en services, en om de dienstverlening te verbeteren en te personaliseren.
Hoe worden deze gegevens gebruikt?
Pearle Studio gebruikt de gegevens die zij verzamelt voor de volgende doeleinden: -Klantenservice -Communicatie en marketing -Statistische doeleinden -Geautomatiseerde gegevensverwerking
Deelt Pearle Studio gegevens met derden?
Ja. Om ervoor te zorgen dat deze gegevens wel veilig gebruikt worden, heeft zij een verwerkersovereenkomst met deze partijen. Gegevens worden gedeeld indien dit noodzakelijk is voor de dienstverlening.
Hoe wordt informatie bewaard en beveiligd op de servers van Pearle Studio?
Pearle Studio gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Pearle Studio gebruikt diverse beveiligingsmethoden en -procedures om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, onbevoegd gebruik of openbaarmaking.
Hoe lang bewaart Pearle Studio deze gegevens?
Pearle Studio bewaart de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het aanbieden van haar producten en het uitvoeren van haar services.
Hoe verwijder ik mijn persoonsgegevens van Pearle Studio (Recht op vergetelheid)?
Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Verwijderen Persoonsgegevens’ en aangeven dat je je gegevens wilt laten verwijderen. Onze klantenservice streeft ernaar je verzoek binnen 1 maand te verwerken. Indien je je gegevens volledig laat verwijderen, kunnen jouw historische gegevens niet meer door Pearle Studio etc. geraadpleegd worden.
Hoe krijg ik inzage in mijn gegevens bij Pearle Studio?
Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Inzage Persoonsgegevens’ en aangeven dat je inzage wilt in jouw gegevens. Onze klantenservice streeft ernaar je verzoek binnen 1 maand te verwerken. Je kunt je gegevens inzien in een van onze winkels. Bekijk hoe je jouw gegevens kunt meenemen onder het kopje ‘Recht op dataportabiliteit’.
Hoe vraag ik mijn oogmeetgegevens op bij Pearle Studio?
Vanwege de Wet Bescherming Persoonsgegevens kunnen wij je oogmeetgegevens helaas niet digitaal toesturen, omdat dit persoonlijke en medische gegevens betreffen. Je kunt hiervoor wel bij onze Pearle Studio winkels terecht. Onze collega’s op locatie kunnen de gegevens opvragen bij de winkel waar je jouw aankoop gedaan hebt. Of zij direct gegevens aan je mee kunnen geven is daardoor afhankelijk van de bereikbaarheid van de winkel van je aankoop. Ga je naar de winkel waar je jouw aankoop gedaan hebt? Dan kan de winkel deze gegevens wel direct geven.
Hoe draag ik mijn persoonsgegevens van Pearle Studio over naar mijzelf of een derde partij (Recht op dataportabiliteit)?
Je kunt altijd het online contactformulier invullen met als onderwerp ‘Overdragen Persoonsgegevens’ en aangeven dat je jouw gegevens wilt laten overdragen naar jezelf. Onze klantenservice streeft ernaar jouw verzoek binnen 1 maand te verwerken.
Hoe neem ik contact op met Pearle Studio als ik vragen heb over de privacyverklaring van Pearle Studio?
Voor vragen over het gebruik van persoonsgegevens kun je het online contactformulier invullen.