Welke bril past bij mijn kapsel?

Welke bril past bij mijn kapsel?

Natuurlijk wil je er op elk moment op je allerbest uitzien, wie wil dat nou niet? Je outfit on trend en je bril als fashion accessoire op je neus. Maar hoe zorg je voor een perfecte combinatie tussen jouw haarstijl, haarkleur en brilmontuur? Wij geven je graag alle tips!

 

Kort haar? Ga voor een statement bril  

Heb je een korte coupe? Lucky you! Bij korte kapsels komen monturen vrijwel altijd goed uit. Kort haar benadrukt namelijk je gezicht en je bril. Durf dus te experimenteren met een statement bril! Ga bijvoorbeeld voor een dik, vierkant montuur of juist voor een retro exemplaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cat-eye bril? Deze geeft jouw look een onweerstaanbare en krachtige uitstraling. Liever iets subtieler? Ook dan hebben we genoeg keuzes voor jou klaarstaan. Kom langs in de Pearle Studio winkel en kies jouw favoriet.

 

Een kleine bril voor lang en fijn haar

Ben jij de gelukkige eigenaar van een mooie bos lang haar? Geweldig! Wel kan los, lang haar er soms voor zorgen dat de look met een bril er soms wat lijzig uitziet. Een (middel)kleine bril is in dit geval een goede optie. Ben je toch meer fan van een oversized bril, zo een met grote, ronde glazen? We snappen je helemaal. Overweeg dan om je haar in laagjes te knippen voor iets meer volume. Zo houd je het lekker levendig.

 

Less is more bij volumineus haar

Lang, volumineus haar: dat willen we allemaal wel! Als jij in het bezit bent van een mooie bos krullen, of (veel of dik) volumineus haar, overweeg dan een smal montuur voor balans. Ga zeker niet voor een groot en breed montuur. Houd het simpel en minimalistisch, want véél haar én een grote bril kan een beetje veel van het goede zijn. In dit geval geldt: less is more.

 

Houd het simpel bij een pony

Ga je een pony laten knippen en draag je een bril? Neem je bril dan zeker mee naar de kappersafspraak. Vaak wordt een pony namelijk nat geknipt, waardoor het te kort opdroogt voor je bril. De ideale pony-lengte voor brildragers is net op je bril, of iets erboven. Kies bij een pony voor een niet te donker of grof montuur. De combinatie van pony met bril kan dan de rest van je gezicht gaan domineren. Houd het montuur dus simpel.

 

Pastelkeurige bril bijopgestoken haar

Als je je haar vaak in een staart of knot draagt, kun je het beste kiezen voor een montuur dat jouw gezicht een zachtere uitstraling geeft. Op deze manier creëer je een mooi evenwicht. Een pastelkleurige of doorzichtige bril is dan perfect. Deze monturen zijn trendy, maar niet schreeuwerig: ideaal voor jouw klassieke, strakke coupe.

 

Help, welke bril past bij mijn haarkleur?

Naast je kapsel speelt ook jouw haarkleur een rol bij de keuze voor jouw perfecte bril. Heb je blond haar? Dan word je blij van lichtgekleurde monturen, zoals pasteltinten, zilver en transparant. Heb je bruin haar? Dan kun je het beste kiezen voor iets donkerdere kleuren. Goud, dieprood, mahonie of zwart staan prachtig bij jouw bruine haarkleur.

Heb je rode lokken? Dan heb je veel keuze: alle kleuren met een warme ondertoon zullen je prachtig staan. Hierbij kun je denken aan okergeel, mahonie, kersenrood, legergroen en terracotta. Mannen en vrouwen met zwart haar kunnen ook veel kanten op. Een felle kleur of een metalen montuur staat jullie geweldig. Bij grijs haar zijn uitgesproken kleuren als rood, groen en blauw een goede match, maar ook een zwart montuur staat te gek: krachtig en eigenzinnig!

 

Hippe kapsels voor brildragers

Heb je zin in iets dat helemaal anders is, maar wel een coupe die erg trendy is onder brildragers? Overweeg dan een pixie cut. Dit kapsel is stoer en sexy. Je kunt het zien als een bob, maar dan nóg een tandje edgier. Zo’n kort, uitgesproken kapsel accentueert je bril ook nog eens mooi. Een oversized montuur, bijvoorbeeld een metalen, seventies-inspired bril, staat geweldig bij een pixie cut. Durf jij het aan?

 

Tip: neem je bril mee naar de kapper

Als je droomt van een nieuwe coupe, is het goed om vast wat kapsel voorbeelden te zoeken die je kunt meenemen naar je kapper. Zoek naar voorbeelden met hetzelfde haartype als jij, en idealiter ook met dezelfde gezichtsvorm én bril. Neem je bril, zoals we je al tipten, ook zeker mee naar jouw kappersafspraak. En schroom niet om jouw kapper om advies te vragen: hij/zij is erin getraind om jou bij te staan bij al jouw haardilemma’s. Je nieuwe coupe moet namelijk passen bij jouw lifestyle, gezichtsvorm, look én bril.

 

Twijfels? Wij staan voor je klaar!

Ben je benieuwd welke bril bij jouw kapsel past? Of wil je eens experimenteren met een totaal andere look en ben je op zoek naar advies? Kom langs bij een Pearle Studio bij jou in de buurt! Onze professionals staan voor jou klaar, om samen op zoek te gaan naar de beste brillenmatch voor jou én je haar.

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.