Ontdek in 5 minuten welk kleurtype jij bent

Ontdek in 5 minuten welk kleurtype jij bent

Tijd voor een nieuwe bril? Leuk! Waarschijnlijk kijk je eerst naar de vorm van het montuur en of die past bij je gezicht. Maar de kleur van het montuur is net zo belangrijk. Als het om kleur gaat, dan is het belangrijk om binnen de lijntjes te kleuren. De ene kleur staat je namelijk beter dan de ander. Dit heeft allemaal te maken met je persoonlijke kleurtype. Benieuwd welk type jij bent? We leggen het je uit. Lees je mee? 

First things first: bepaal de ondertoon van je huid

We beginnen met de ondertoon van je huid. Die kan warm of koel zijn. Je ontdekt ‘m bijvoorbeeld door te kijken welke kleur sieraden jou het mooist staan. Passen gouden sieraden het beste bij jou? Dan heeft je huid een warme ondertoon. Staan zilveren sieraden juist mooier? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. Of kijk naar de kleur van je aderen aan de binnenkant van je pols. Doe dit overdag en zorg voor genoeg natuurlijk licht. Zijn jouw aderen groen? Dan heb je een warme ondertoon. Zijn ze eerder paarsblauw? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. 

Kleur bekennen: dit zijn de verschillende types

Heb je jouw ondertoon ontdekt? Dan verkennen we nu de verschillende kleurtypes. In grote lijnen zijn er vier kleurtypes die overeenkomen met de seizoenen:

  • Lente: warme, lichte kleuren
  • Zomer: koele, lichte kleuren
  • Herfst: warme, donkere kleuren
  • Winter: koele, donkere kleuren

Heb jij een warme ondertoon? Dan is de kans groot dat je een lente- of herfsttype bent. Heb jij juist een koele ondertoon? Dan ben je waarschijnlijk een zomer- of wintertype. Om te achterhalen welke van de vier types je precies bent, kijken we nog iets beter naar je huid, maar ook naar je oog- en natuurlijke haarkleur. 

Winter: koning(in) van de koele, donkere kleuren

Winterkleuren zijn koel en donker, net als het seizoen. Wintertypes hebben meestal een lichte huid, (donker)bruin of zwart haar en blauwe of (donker)bruine ogen. Typerend aan wintertypes is het hoge contrast tussen de haar- en huidskleur. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan staan koele, heldere kleuren jou geweldig, want ze benadrukken het sterke contrast tussen je huid en je haar. Denk aan kobaltblauw, heldergroen, felrood, hagelwit en diepzwart. Warme, aardse kleuren en lichte pasteltinten kun je beter overslaan.

Onze favorieten voor wintertypes

Zomer: met koele, lichte kleuren fleur jij helemaal op

Je zou denken dat zomerkleuren warm zijn, right? Het tegenovergestelde is waar: zomerkleuren zijn juist koel en licht. Zomertypes hebben vaak een lichte huid met een rozige ondertoon en asblond, asbruin of zwart haar. Meestal hebben ze lichtgroene, (licht)blauwe of lichtbruine ogen. Denk jij dat je een zomertype bent? Kies dan voor een montuur met een zachte, koele kleur, zoals oudroze, lichtgroen, ivoor, lichtgrijs of pastelblauw. Een frisse kleur matcht perfect met je koele lokken. Blijf vooral weg van donkere, warme kleuren, zoals oranje, dieprood en cognac. 

Onze favorieten voor zomertypes


Herfst: warme, donkere kleuren die matchen met je pumpkin spice latte 

Herfstkleuren zijn precies wat je ervan verwacht: goudgeel, oranje, kersenrood, chocoladebruin en donkergroen. Herfsttypes hebben vaak een warme, gouden ondertoon, olijfgroene of bruine ogen en donkerblond, rood, diepbruin of zwart haar. Klinkt dit bekend? Ga dan op zoek naar een bril met een warme, donkere kleur die je ogen laat spreken. Monturen met heldere, lichte kleuren, zoals lichtblauw, citroengeel, zachtroze en wit, kun je beter in het rek laten hangen. 


Onze favorieten voor herfsttypes


Lente: warme, lichte kleuren voor zonnige types

De lente is het seizoen waarin de dagen langzaam warmer worden en langer duren. En dat is precies hoe het kleurenpalet eruit ziet: zonnige, lichte kleuren, zoals gebroken wit, beige, zonnegeel, oranje en koraalrood. Lentetypes hebben meestal een warme, goudachtige huid (vaak met zomersproetjes), groene, blauwe of amberkleurige ogen en honingblond, koperbruin of diepbruin haar met een gouden glans. Ben jij ervan overtuigd dat je een lentetype bent? Kies dan voor een montuur met een warme, lichte kleur met een gele ondertoon. Dit past perfect bij de natuurlijke golden glow van je huid. Helder wit, inktzwart, felle neonkleuren en koele pasteltinten zijn helaas niet voor jou gemaakt, dus sla die vooral over. 


Onze favorieten voor lentetypes


Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.