9 make-up tips voor brildragers

9 make-up tips voor brildragers

Samen met jou hebben we met veel zorg en aandacht een nieuwe bril voor je uitgezocht. Hij staat je prachtig! Bij een nieuwe bril, hoort vaak ook een nieuwe make-up look. Misschien vallen je ogen een beetje weg achter het nieuwe montuur en kunnen ze wel iets extra’s gebruiken. Of misschien past je ‘oude’ make-up routine niet meer bij de uitstraling van je nieuwe bril. Met plezier geven we je 9 make-up tips voor brildragers, zodat jij kan genieten van goed zicht én een prachtige look!

Tip 1: Zorg voor een egale huid, vooral rondom je ogen

De basis van jouw make-up look is een egale, stralende huid. Draag jij een bril met een plus-sterkte? Dan vergroten jouw brillenglazen eventuele oneffenheden rondom je ogen. Denk aan pigmentvlekjes, donkere kringen en vlekjes. Gelukkig zijn deze met een laagje foundation en concealer zo weggewerkt.

Tip 2: Houd je montuur vrij van foundation

Heb je een mooi laagje foundation aangebracht op je gezicht? Prachtig! Zodra je je bril opzet, kan er een beetje foundation op je montuur achterblijven. Dat hebben we liever niet, toch? Daarom is het verstandig om na het aanbrengen van je foundation je gezicht af te poederen. Vergeet vooral je neus(brug) en wangen niet, want dat zijn de punten waar het montuur je gezicht raakt. Naast poeder kun je ook een fixatie spray (setting spray) gebruiken. Op die manier zorg je er voor dat er geen make-up resten op je montuur zitten.

Tip 3: Gebruik make-up om je bril beter te laten zitten

Zakt jouw bril wel eens af als je geconcentreerd aan het werk bent? Of wanneer je een fijne wandeling aan het maken bent? Het kan helpen om je bril beter te laten afstellen. Dat doen we graag voor je in de Pearle Studio bij jou in de buurt. Daarnaast kun je er ook met de juiste make-up voor zorgen dat je bril beter op z’n plek blijft zitten. Gebruik eens een matterende primer. Dit product zorgt voor een anti-slip laagje op je gezicht, waardoor je bril vanzelf minder snel van je neus glijdt. Zo kan jij verder met je dagelijkse handelingen, zonder dat je bril constant afzakt. Wedden dat je straks niet meer zonder kunt?

Tip 4: Voorkom accentuatie van donkere kringen door schaduw van je bril

Als je een bril draagt is het je vast wel eens opgevallen: het montuur zorgt voor een schaduw op je gezicht. Meestal zit de schaduw onder je ogen. Donkere vlekjes en kringen worden geaccentueerd en wallen lijken ‘erger’ dan ze zijn. Gebruik een concealer in een tint lichter dan je huid om deze oneffenheden te camoufleren. Breng altijd eerst foundation aan, en daarna concealer. Of gebruik alleen wat concealer als je niet graag foundation draagt. Zo zie je er binnen no-time weer helemaal fris en fruitig uit!

 

Tip 5: Pas je montuur aan de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan

Door het dragen van een bril wordt de aandacht naar je ogen en wenkbrauwen getrokken. Je wenkbrauwen zijn al erg belangrijk voor de uitstraling van je gezicht, maar voor jou als brildrager dus extra! Het staat het beste wanneer je wenkbrauwen boven je montuur uitkomen. Wil je een goede balans in je gezicht creëren? Pas de vorm van de bovenzijde van je montuur dan aan aan de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Op die manier komen jouw wenkbrauwen nog mooier uit.

Tip 6: Breng je wenkbrauwen perfect in model

Laat je wenkbrauwen epileren door een specialist. Nu je de perfecte vorm hebt ontdekt, is het gemakkelijker om verdwaalde haartjes te verwijderen met een pincet. Zitten er wat kale plekjes in je wenkbrauwen? Kleur ze in met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Kies altijd voor een kleur die dichtbij de natuurlijke kleur van je brows ligt. Fixeer je wenkbrauwen met een wenkbrauwgel voor de finishing touch.

Tip 7: Kies bij je wimpers liever voor volume dan voor lengte

Met een laagje mascara laat je je ogen tot leven komen. Het is dan ook niet voor niets het meest populaire make-up product onder Nederlandse vrouwen. Draag je een bril? Kies dan voor een mascara die je wimpers volume geven. Lengte-mascara is een minder goed idee, omdat je dan kans hebt dat je wimpers de glazen van de bril raken. Dit kan vervelend aanvoelen en zorgen voor vlekjes op de bril en dit willen we natuurlijk voorkomen! Wil je toch gaan voor dat wow-effect met extra lange wimpers? Gebruik dan een wimperkruller om je wimpers omhoog te ‘wippen’ voordat je de mascara aanbrengt. Zo heb je minder kans dat ze je brillenglazen raken.

Tip 8: Laat je ogen niet wegvallen achter je prachtige brillenglazen

Een bril eist best wat aandacht op in je gezicht. Daarom is het belangrijk dat jouw bril prachtig bij jouw gezicht staat en dat je je mooi voelt wanneer je hem draagt. Om je ogen niet te laten wegvallen achter je brillenglazen, verdienen ze zeker wat extra aandacht. Zet je ogen aan met een beetje oogschaduw, mascara en eventueel een mooi lijntje eyeliner of oogpotlood. Gebruik lichte kleuren oogschaduw om je ogen optisch groter te laten lijken, en donkere kleuren om je ogen kleiner te laten lijken. Probeer het eens uit en kijk wat jij het beste vindt staan bij jouw ogen.

Tip 9: Kies een kleur lippenstiftdie past bij de kleur van je bril

Heb je een feestelijke avond voor de boeg? Of ga op een bijzondere date? Dan mag je je lippen zeker wat meer aanzetten. Natuurlijk wil je dat de kleur lippenstift prachtig staat bij je haar en huidskleur. Draag je een bril? Zorg dan dat je lippenstift ook bij de kleur van je montuur past. Heeft je bril een warme kleur, zoals bruin of bordeauxrood? Kies dan voor een lipstick in een warme kleur, zoals roodpaars. Draag je juist een bril in een koude tint, zoals grijs of blauwgroen? Dan kun je beter kiezen voor een lippenstift in een koudere kleur, zoals fuchsia.

Tip 10: Maak gebruik van de make-up bril

Voor de mensen met een hoge sterkte kan het best lastig zijn om make-up aan te brengen zonder bril; je ziet dan slechter. Daar hebben we een speciale make-up bril voor. Je hebt twee variaties van deze make-up bril: een kunststof bril met één glas die je om-en-om voor je rechter- of linkeroog kan draaien. Of een metalen bril met twee glazen die je naar onder kan klappen met een scharniertje. Zo kun je met één oog scherp zien in de spiegel, terwijl je andere oog vrij is om make-up aan te brengen.

Nu we samen de tips hebben doorlopen, weet jij waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van jouw perfecte make-up look. Zo zorgen we samen dat jij je op je mooist voelt, met jouw bril op! Hed je het gevoel dat je bril niet helemaal goed past? Zie je niet helemaal scherp meer? Of ben je toe aan een nieuwe bril? Kom bij ons langs in een van de Pearle Studio winkels! We kijken graag samen met jou naar de beste (zicht)oplossing.

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.