Zó zit een perfect afgestelde bril op jouw neus

Zó zit een perfect afgestelde bril op jouw neus

De perfecte bril geeft je scherp zicht en staat mooi bij jouw gezicht. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat jouw nieuwe bril lekker zit. Want een afzakkende, slecht afgestelde of een knellende bril is alles behalve fijn. Soms kan het zelfs tot hoofdpijn leiden. Wij geven je tips om ervoor te zorgen dat je bril op z’n allerlekkerst zit. We willen tenslotte dat je geweldig ziet, je goed voelt en er geweldig uitziet.

Check, check, dubbelcheck: zo weet je of je bril goed zit

Ga je een nieuwe bril shoppen? Trek hier zeker genoeg tijd voor uit. Je gaat je nieuwe accessoire waarschijnlijk (bijna) dagelijks dragen. Wel zo belangrijk dat ‘ie comfortabel zit, toch? Kom bij ons langs in de winkel. Daar proberen we meerdere brillen uit, net zolang tot we jouw perfecte match hebben gevonden en jij denkt ‘wow, dat ziet er goed uit!’.

Om te weten of een bril goed past, letten we op verschillende dingen. Zo kijk je het fijnst als je pupil in het midden van de glazen zit. Ook hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht (of het moet je bedoeling zijn om een statementbril aan te schaffen, in dat geval: go for it!). Een té smal montuur is ook geen goed idee: op den duur zullen de pootjes knellen tegen je slaap, wat zelfs pijn kan doen en dat is natuurlijk een no-go.  Ook moet de bril aangenaam zitten op je neusbrug, dus niet knellen maar ook niet afglijden. Vind je een montuur waar je helemaal weg van bent? Perfect, dan stellen we de bril helemaal op maat voor je af. Kom je snel bij ons langs?

Bril afstellen? Wij staan voor je klaar

Heb je je nieuwe bril opgehaald bij de opticien? Gefeliciteerd! En, al helemaal aan elkaar gewend? Misschien merk je na een tijdje dat hij toch niet helemaal lekker zit. Wankelt je nieuwe bril? Dan moeten de poten worden bijgesteld. Dit kun je checken door de bril ondersteboven op tafel te leggen. Ligt de bril scheef op tafel? Dan staat hij waarschijnlijk ook scheef op je gezicht. Zit je bril gevoelsmatig te hoog op je gezicht en zie je je wenkbrauwen niet meer als je in de spiegel kijkt? In dit geval is de neusbrug waarschijnlijk niet goed afgesteld.

Ook kun je last hebben van een afzakkende bril: een veelgehoord probleem. Dit kan komen doordat de poten niet goed zijn afgesteld, of door slecht zittende neusvleugels. In al deze gevallen ben je misschien geneigd om het zelf op te lossen, maar doe dat vooral niet! De kans is groot dat je het montuur, de poten of de neusbrug breekt of vervormt. Maar wat dan wel? Geen zorgen, daar komen wij om de hoek kijken. Kom vooral langs bij Pearle Studio, waar onze professionals je bril perfect voor je afstellen. Zo loop je geen onnodige risico’s. Wel zo fijn, toch?

Voorkom een afzakkende bril

Een afzakkende bril is één van de meest gehoorde klachten bij een nieuwe bril. Vervelend, zo’n bril die maar niet op zijn plek blijft zitten. Wij kunnen dit gelukkig snel en makkelijk voor je verhelpen. We zorgen ervoor dat jouw bril niet te los of te strak is afgesteld. Hij kan dus niet meer afzakken, en de neuskussentjes sluiten perfect aan op jouw neus.

Heb je op dit moment geen tijd om bij ons langs te komen? Gebruik dan poeder als quick-fix voor een afzakkende bril. Don’t worry, je hoeft niet meteen je hele neus te poederen, maar doe een klein beetje matterende make-uppoeder op de plek van je neuskussentjes. Dit is handig als een snelle oplossing, maar laat voor de langetermijn je bril dus zeker goed door ons afstellen.

Wennen aan jouw nieuwe bril

Kijk je nog niet meteen prettig door je nieuwe glazen heen? Geen paniek! Je ogen moeten altijd even wennen aan een nieuwe bril. Zeker als je voor het eerst een bril draagt, als je hebt gekozen voor andere glazen of als de sterkte van je oogcorrectie gewijzigd is, duurt het wennen soms wat langer. In deze gevallen kun je last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en/ of duizeligheid. Je zicht kan ook tijdelijk verslechteren. Maar maak je geen zorgen, deze klachten nemen na een paar dagen of weken af.

Blijf in de tussentijd gewoon je nieuwe bril dragen en wissel niet af met je oude bril of lenzen. Dit brengt je ogen alleen maar nog meer in de war. En neem vooral lekker de tijd om aan je nieuwe bril te wennen, zeker 3 tot 4 weken.Blijf je hierna last houden van klachten of onprettig zicht? Kom dan langs bij Pearle Studio! We kijken graag met je mee wat er aan de hand is (misschien is de sterkte toch niet juist of is je bril verkeerd afgesteld) en helpen je snel verder.

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.