Vind de perfecte bril bij jouw gezichtsvorm

Vind de perfecte bril bij jouw gezichtsvorm

Ben je op zoek naar een nieuwe bril, maar weet je niet waar je moet beginnen met je zoektocht? Say no more, wij helpen je! Je gezichtsvorm heeft invloed op welke bril het beste staat. Het is dus een goed startpunt om te bepalen welke vorm jouw gezicht heeft. Wij leggen je uit hoe je erachter komt welke gezichtsvorm je hebt en welk type bril daar perfect bij aansluit. Dan krijg je alvast een idee wat voor soort montuur je zou willen en wat bij jouw looks past. Zo kom je extra voorbereid naar één van onze Pearle Studio winkels waar wij je graag verder helpen. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

Ontdek wat jouw gezichtsvorm is en welk montuur daarbij aansluit voor een echt wow-effect!

Welke gezichtsvormen zijn er?

Er zijn zes gezichtsvormen: rond, vierkant, ovaal, driehoekig, hartvormig en rechthoekig. Wat jouw gezichtsvorm is wordt bepaald door de breedte en lengte van je gezicht. Daarnaast speelt de breedte van je kaaklijn en voorhoofd een rol. Ook de algehele vorm, rond of hoekig, zijn kenmerkend.

Gezichtsvormen van linksboven naar rechtsonder: rond, vierkant, ovaal, driehoekig, hartvorming en rechthoekig

Zo achterhaal je jouw gezichtsvorm

Nu is het tijd om te ontdekken wat jouw gezichtsvorm is. Natuurlijk kom je met in de spiegel kijken al een heel eind, maar echt zeker weten, is meten! Haal het meetlint tevoorschijn en meet je gezicht op de volgende punten:

  1. Breedte: de breedte van je gezicht kun je bepalen door de afstand van oor tot oor op te meten.
  1. Lengte: de lengte van je gezicht achterhaal je door de afstand van de bovenkant van je voorhoofd tot de onderkant van je kin op te meten.
  1. Breedste punt: meet als laatste ook nog je kaaklijn en voorhoofd op het breedste punt.  
  1. Algehele vormen: bekijk ook eens de vormen van je gezicht. Heb je een ronde kaaklijn en haarlijn of wordt jouw gezicht juist gekenmerkt door hoekige vormen?

De perfecte bril voor jou

Nu rest zich nog maar één ding: erachter komen wat jouw gezichtsvorm is en welk montuur daarbij aansluit voor een echt wow-effect!

Rond gezicht

Is de breedte van je gezicht ongeveer gelijk aan de lengte van je gezicht? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Andere kenmerken zijn een ronde kaaklijn en volle wangen. Herken jij jouw gezicht hierin? Dan kun je als contrast het beste kiezen voor een rechthoekig montuur. ‘Die bril staat je geweldig’, zul je vanaf nu vast vaker horen!

Vierkant gezicht

Als je een vierkante gezichtsvorm hebt, dan is de breedte van je gezicht nagenoeg gelijk aan de lengte. Ook wordt je gezicht gekenmerkt door hoekige vormen en is je kaaklijn ongeveer even breed als je voorhoofd. Een ronde of ovale bril zal je prachtig staan! Ronde vormen zorgen namelijk voor een mooi contrast bij de hardere lijnen van je gezicht.  


Ovaal gezicht

Is de lengte van je gezicht langer dan de breedte en heb je daarbij een ronde kaaklijn en een rond voorhoofd? Dan heb je een ovale gezichtsvorm. Lucky you! Vrijwel alle vormen brilmonturen zullen jou goed staan, zowel rond als rechthoekig.  

Driehoekig gezicht

Is jouw kaaklijn het breedste punt van je gezicht en is je voorhoofd smaller? Dan heb je een driehoekige gezichtsvorm. Een rond of breed montuur zal je gezicht nog meer laten spreken, omdat dit de bovenkant van je gezicht optisch verbreedt.

Hartvormig gezicht

Heb je een hartvormig gezicht? Dan is het voorhoofd het breedste punt van je gezicht. Dit loopt smal toe richting de kaaklijn met een spitse kin. Als dit jouw gezichtsvorm is, passen zowel ronde als hoekige monturen goed bij je. Let wel op dat je niet voor een te hoog montuur gaat, maar juist voor een montuur dat wat langer aan de onderkant is. Dat laat je gezicht nog meer stralen!

Rechthoekig gezicht

Last, but not least: een rechthoekige gezicht. Deze gezichtsvorm wordt net als een vierkante gezichtsvorm gekenmerkt door een breed voorhoofd, brede kaaklijn en hoekige vormen. Daarnaast is je gezicht wat langer. Ook hierbij zullen ronde brillen mooi staan. Ben je op zoek naar een echte eye-catcher? Kijk dan eens bij de grotere monturen. Deze zorgen niet alleen voor een opvallende look, maar zijn voor jou ook een perfecte bril voor een mooie balans met de rest van je gezicht.   

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.