Welk type bril past bij mij?

Welk type bril past bij mij?

De ene bril is de andere niet. Daarom kun je bij Pearle Studio kiezen uit verschillende soorten glazen, coatings, monturen en materialen. Zo weet je zeker dat er een prachtige nieuwe bril voor jou tussen zit! Van multifocaal tot enkelvoudig en van titanium tot kunststof: in deze blog ontdek je welke type bril het beste bij jou past.

Kies je voor brillenglazen van kunststof of van glas?

Laten we beginnen bij het begin: de brillenglazen. Deze worden gemaakt van glas (mineraal) of van kunststof (organisch). Hieronder lees je in welke gevallen je het beste voor glas of juist voor kunststof kunt gaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Geen zorgen, we geven je graag persoonlijk advies in de winkel.

De vele voordelen van kunststof glazen

Tegenwoordig worden de meeste brillen met kunststof brillenglazen afgeleverd en daar is een goede reden voor: kunststof is bijna drie keer zo licht als mineraal glas en breekt minder snel. De glazen zijn namelijk meer geschikt voor geheel of gedeeltelijk randloze monturen, die momenteel erg populair zijn. Het risico dat er iets afbreekt en in de ogen terechtkomt is ook een stuk minder: safety first!

Brillenglazen van glas: krasbestendig en dun

Ook brillenglazen van glas hebben zo hun voordelen. Glas is een harder materiaal en is daarmee krasbestendiger, terwijl kunststof glazen een hardingslaag nodig hebben om ze tegen krassen te beschermen. Omdat glas bestendiger is, kan het beter tegen verschillende schoonmaakmiddelen. Zo kun je jouw kunststof glazen beter niet behandelen met een middel als Glassex en is het beter om te kiezen voor een speciaal schoonmaakmiddel of zachte zeep. Voor brillenglazen van glas is Glassex echter geen probleem!

Verder trekt glas minder vuil aan, waardoor je brilglazen na verloop van tijd minder snel dof worden. Hierdoor zul je langer scherp en helder kunnen zien. Fijn, hè? Als je je brillenglazen zo dun mogelijk geslepen wilt hebben, dan is glas een goede keuze. Deze glazen kunnen nóg dunner worden geslepen dan kunststof en zijn ook nog eens voordeliger.

Dungeslepen glazen voor een lichtgewicht bril en naturel look

Welke brillenglazen je ook kiest: wij kunnen ze extra dun voor je maken. Prettig, toch? Want hoe dunner je glazen, hoe lichter en comfortabeler je bril. Ook tonen je ogen achter dunnere glazen natuurlijker en dus mooier. Kortom, dunnere brilglazen upgraden je montuur op alle vlakken! Hoe dun je glazen zullen zijn, hangt af van de sterkte die je nodig hebt en van het materiaal van je montuur. Bij Pearle Studio kun je kiezen voor extra dunne (35% dunner) of de aller dunste glazen (45% dunner) voor een super en ultra lichtgewicht montuur. Wij adviseren je graag over de beste optie voor jou.

Welk materiaal bril spreekt jou aan?

Naast verschillende stijlen en glazen, kun je bij een montuur ook kiezen uit verschillende materialen. En dat heeft een speciale reden: ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen. Kies voor het materiaal dat past bij jouw levensstijl én jouw stijl en smaak. We nemen de materiaal opties hieronder samen door. Misschien maakt dat jouw keuze een stukje makkelijker?

Metalen of titanium montuur: iets voor jou?

Een metalen montuur heeft een uitstekende pasvormen zit daardoor erg lekker. Door de buigzaamheid van metaal kunnen we deze monturen namelijk perfect op jouw neus en oren afstellen. Daarnaast is het een sterk materiaal, waardoor jouw bril extra lang meegaat.

Ook een montuur van titanium heeft veel voordelen. Titanium is erg sterk, heel licht en bestand tegen roestvorming. En omdat het een anti-allergeen materiaal is, zal je geen last hebben van huidirritatie door het dragen van de bril. Tot slot is titanium erg buigzaam en laat het materiaal zich goed combineren met andere materialen, zoals kunststof. Deze combi is helemaal van nu. Kom eens langs in de winkel en kijk of het iets voor jou is!

 

Liever een bril van kunststof of een randloos montuur?

Het fijne van kunststof monturen is dat alle vorm-en kleur opties mogelijk zijn. Kunststof monturen kom je dan ook tegen in oneindig veel uitvoeringen: the sky is the limit! Niet zo gek dus, dat de meest trendy brilmonturen gemaakt zijn van kunststof. De kunststof brillencollectie van Pearle Studio is heerlijk uitgebreid, zodat jij monturen op je stijl, je humeur en het seizoen kunt aanpassen.

Binnende categorie ‘brillen van metaal of titanium’ kun je trouwens ook kiezen voor een randloos montuur. Bij dit montuur zit er geen rand rond de brilglazen: een ideale keuze als je houdt van een subtiele bril of een klassiek model. Als een randloos montuur jouw voorkeur heeft, raden we je altijd dunne glazen aan. Dat geeft een natuurlijker effect.

Heb je een enkelvoudige of multifocale bril nodig?

Natuurlijk heb je bij een bril ook de keuze uit enkelvoudige of multifocale glazen. In multifocale glazen worden verschillende oogsterktes (voor veraf en dichtbij) verwerkt, zodat je vanaf iedere afstand scherp ziet. Zo heb je slechts één bril nodig voor verschillende activiteiten, of je nu autorijdt of een boek leest. Een multifocale bril is maatwerk en volledig afgestemd op jouw ogen. Daarom kun je een multifocale bril alleen bij ons in de winkel kopen.

Een enkelvoudige bril kies je voor veraf óf dichtbij. Enkelvoudige glazen passen in elk montuur, dus je hebt veel keuze! Twijfel je nog tussen wat de beste optie is voor jou? Kom langs bij ons in de winkel, dan bekijken we samen de mogelijkheden. We helpen je graag.

Leesbril: de bril voor de kleine lettertjes

Heb je steeds meer moeite met lezen of zie je objecten van dichtbij niet (helemaal) scherp? Hou je de krant, boeken of je smartphone steeds verder van je gezicht om scherp te kunnen zien? En ben je boven de 40 en heb je last van hoofdpijn of vermoeide ogen? Dan is de kans groot dat het tijd is voor een bril voor de kleine lettertjes, oftewel de ‘leesbril’. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare leesbril kopen. Maar het is fijner om een leesbril aan te schaffen die perfect op jouw sterkte is afgestemd: de leesbril op sterkte.

Daarnaast kun je ook kiezen voor de multifocale bril. Bij deze laatste is het handig dat je niet continu hoeft te wisselen tussen je vertebril en je leesbril. Deze bril bevat namelijk - zoals we eerder al vertelden - beide sterktes.

Het is gek, maar bij het kopen van een leesbril zijn veel mensen vaak een stuk minder kritisch dan bij het kopen van een dagelijkse bril. Een leesbril moet net zo goed op jouw oogafwijking zijn afgesteld als een gewone bril. Geef je ogen de rust die ze verdienen en kom langs voor een goede oogmeting in een van onze winkels. Zo kun jij straks genieten van de beste leeskwaliteit.

Vind de perfecte bril voor jou

Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je weten welke eigenschappen dé ideale bril voor jou moet hebben? Kom langs bij een Pearle Studio bij jou in de buurt. Onze professionals gaan samen met jou op zoek naar een bril die op alle vlakken bij jou past!  Zo vind je altijd een bril die perfect is voor jou.

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.