Zonnebril onderhoud do's en don'ts

Zonnebril onderhoud do's en don'ts

Een zonnebril is je beste maatje op de zonnige dagen van het jaar. Hij beschermt je ogen tegen de zon en de schitteringen van het licht. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je geliefde zonnebril. Dan is het belangrijk om hem goed te verzorgen en te beschermen tegen krassen, vlekken en vervormingen. We nemen graag de do’s en dont’s voor het onderhouden van je zonnebril even samen met je door. Zo ga je goed voorbereid de zomer tegemoet!

Do’s bij het schoonmaken van je zonnebril

Heb je een dag op het strand doorgebracht met de hele familie? Of heb je met vrienden van de zon genoten op het terras? Dat klinkt als een heerlijke dag! Om je te beschermen tegen de zon, heb je misschien wel de hele dag je zonnebril op gehad. Gedurende de dag komen er vingerafdrukken, vuiltjes, stof en andere resten op de bril terecht. Zonnebrandcrème, aftersun, transpiratie en huidzuren doen ook niet veel goeds voor je zonnebril. Daarom is het zaak om die eyecatcher op je neus na een dag buiten wat liefde en een goede poetsbeurt te geven.

We nemen de reinigings stappen hieronder samen met je door. Appeltje-eitje, toch?

  1. Spoel zandresten weg door je zonnebril onder lauwwarm water te houden. Gebruik geen warm of heet water, dit kan de coating van je zonnebril beschadigen en dat willen we natuurlijk niet!
  2. Laat je zonnebrilglazen een tijdje drogen.
  3. Spray brillenspray op je zonnebrilglazen. Geen brillenspray bij de hand? Bij kunststof monturen kun je ook water of neutrale zeep gebruiken om de zonnebril mee te reinigen.
  4. Veeg de glazen schoon met het - bij je zonnebril geleverde - microvezeldoekje.

Heb je de stappen doorlopen en nog steeds last van vette glazen? Herhaal de stappen dan een (of zelfs twee) keer. Vetresten gaan nu eenmaal wat lastiger van je zonnebril af, maar de aanhouder wint!

Lees ook hoe je je ‘gewone’ bril schoonmaakt.

Don’ts bij het schoonmaken van je zonnebril

Als het goed is, is je zonnebril weer blinkend schoon nu jij precies weet hoe jij je zonnebril moet schoonmaken. Je weet nu wat je vooral wel moet doen tijdens het schoonmaken, maar wat zijn nou de don’ts als het gaat om de reiniging van je zonnebril? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Gebruik nooit agressieve zeep of afwasmiddelen om je zonnebril mee schoon te maken. Vooral schoonmaakmiddelen met citroentoevoegingen zijn funest voor je zonnebril. Het zuurvan deze producten beschadigt de coating van je zonnebrilglazen.
  • Gebruik geen papieren doekjes, zakdoekjes of keukenrol om je zonnebril mee schoon te maken. Deze producten bevatten houtvezels, die je zonnebrilglazen kunnen beschadigen.
  • Wrijf je zonnebril niet schoon met je kleding (zoals je mouw) of textiel (zoals een theedoek). De stofdeeltjes uit je kleding kunnen namelijk krassen veroorzaken en de coating van je zonnebril aantasten.
  • Houd je zonnebril nooit onder warm of heet water om zandresten weg te spoelen. Hierdoor kan de coating van je glazen barsten.

Tips om je zonnebril zo goed als nieuw te houden

Heb je een prachtige zonnebril uit onze collectie uitgezocht? Dan kun je vast niet wachten om hem de hele zomer te dragen! Voordat je naar buiten sprint om van de zon te genieten, geven we je graag nog een paar tips voor het onderhoud van je nieuwe zonnebril. Zo zorgen we ervoor dat jij en je zonnebril zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.

Tip 1: Bewaar je zonnebril op een koele en donkere plek

Bewaar je zonnebril het liefst op een donkere en koele plek. Wanneer je hem niet draagt, is het het beste om hem zoveel mogelijk uit de zon te houden. Laat je geliefde zonnebril dus niet in het volle zonlicht (op het dashboard) liggen in de auto wanneer je even een bezoekje brengt aan de supermarkt. En bewaar je zonnebril niet in de volle zon, terwijl jij even een dutje doet, bijvoorbeeld op het strand. Een zonnebril kan hier zelfs door gaan smelten!

Tip 2: Draag je zonnebril niet tijdens sportieve activiteiten

Je hebt een bril uitgezocht die prachtig bij jouw gezichtsvorm staat. Samen hebben we de pootjes en neuspads perfect afgesteld op jouw gezicht. Hij staat niet alleen goed, hij zit ook fantastisch! En dat houden we natuurlijk graag zo. Tijdens een sportieve activiteit vergroot je de kans op vervormingen, beschadigingen en breuken in het montuur. Beste zonde, toch? Draag tijdens het sporten daarom liever een sportbril, en bewaar je zonnebril voor de andere momenten in de zon!

Heb je je zonnebril (op sterkte) gedragen tijdens het sporten en staat hij niet meer helemaal recht? Of is je bril beschadigd? Maak dan een afspraak met een van onze opticiens bij jou in de buurt.

Tip 3: Bewaar je zonnebril altijd in een case

Toen je jouw nieuwe zonnebril kocht, heb je daar een fijne case bij gekregen. En dat is natuurlijk niet voor niets! Je bewaart je zonnebril namelijk het beste in een brillendoos. Op deze manier voorkom je dat je bril wordt platgedrukt door andere voorwerpen in je tas en minimaliseer je de kans op beschadigingen. Steek je zonnebril dus niet in de boord van je t-shirt, leg hem niet los op tafel en bewaar hem niet los in je tas. Gebruik de case, zo zorg je dat jouw bril brand new blijft!

Tip 4: Zet je zonnebril niet in je haar

Het staat natuurlijk hartstikke leuk, een zonnebril in je haar. Maar wil je je zonnebril zo lang mogelijk mooi houden, dan kun je dit toch beter laten. Je bril kan vast komen te zitten in je haar, waardoor hij vervormt als je hem eruit haalt. Bovendien kunnen de glazen gaan slijten door contact met je haar. Zet je zonnebril dus niet meer in je haar. En laten we eerlijk zijn: die zonnebril staat sowieso toch écht het leukste op je neus!

Tip 5: Zet je zonnebril met beide handen op en af

Hoe zet jij je zonnebril op en af? Met één hand of met twee handen tegelijk? Misschien sta je er niet bij stil, maar je kunt je zonnebril het beste op en af zetten met beide handen. Zo voorkom je dat je bril vervormt en blijft de pasvorm zo lang mogelijk goed. Heb je het gevoel dat je zonnebril niet meer zo fijn zit als voorheen? Kom dan even bij ons langs, in een van onze Pearle Studio winkels. Wij stellen je zonnebril met alle liefde weer goed voor je af.

Tip 6: Zonnebril gevallen? Krassen of vervormingen? Kom bij ons langs!

Heb je je zonnebril laten vallen? Of is hij heen en weer geschud? Controleer dan of er krasjes, barstjes of vervormingen zijn ontstaan. Is dat inderdaad zo, kom dan meteen bij ons langs. Dan kijken wij voor je wat we eraan kunnen doen. Blijf je met de zonnebril lopen, dan heb je kans dat de beschadigingen of vervormingen erger worden. Of dat je met een onjuist afgestelde zonnebril rondloopt. Kom daarom gewoon even langs, en wij helpen je graag!

Tip 7: Leg je zonnebril neer met de glazen naar boven

Misschien heel voor de hand liggend, maar het gaat nog vaak fout. Wanneer je je zonnebril weglegt, leg hem dan altijd met de glazen naar boven. Wanneer je de zonnebril neerlegt met de glazen naar beneden, ben je verzekerd van krassen. Dit willen we juist samen voorkomen!

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.