Scherp zicht en gezonde ogen, check!

Jouw ogen maken jou uniek. Geef ze daarom de aandacht die ze verdienen door om het jaar een oogmeting te laten doen. Zo houden we je ogen gezond en ben je altijd gegarandeerd van scherp zicht.

Jouw oogmeting bij Pearle Studio

Ieder persoon is uniek en jouw ogen dus ook. Als je langskomt in onze winkel nemen we de tijd om jou een passend en persoonlijk advies te geven. We beginnen met een intakegesprek om meer te weten te komen over jouw wensen en behoeften. Vervolgens leggen we je precies uit hoe de oogmeting verloopt en zullen we de oogmeting uitvoeren. Hierbij kijken we naar je zicht en naar de gezondheid van je ogen. Zo weten we zeker dat jij met de perfecte bril of contactlenzen de winkel uitloopt.

Hoe meer je meet, hoe meer je weet!

Tijdens onze uitgebreide oogmeting bepalen we wat je zicht is en kijken we of je ogen een cilindrische afwijking hebben. We beginnen met een autorefractor om een schatting te maken van jouw sterkte. Heb je al een bril? Dan meten we deze ook door. Om een volledig beeld te krijgen, meten we ook nog je oogdruk, pupilreactie, de samenwerking tussen jouw ogen en bekijken we het oogoppervlak met een microscoop. Dit complete plaatje vormt het startpunt in de zoektocht naar een perfecte kijkoplossing voor jou.

Een bril of lenzen die écht bij jou passen

Ben jij team bril, contactlenzen of een combinatie van beide? Naast dat we het zicht en de conditie van je ogen controleren, zijn we ook benieuwd naar wat jij wil. Maak je jouw looks graag compleet met een luxe bril of ben je op zoek naar het gemak van contactlenzen? Een bril en lenzen afwisselen kan natuurlijk ook!

Op basis van de oogmeting en jouw wensen geven we je persoonlijk advies. Daarbij zoeken we lenzen die passen bij jouw levensstijl of een bril die we geheel kunnen aanpassen op jou.

We zitten klaar voor je!

Kom je snel langs voor je gratis* oogmeting?

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat kost een oogmeting?
De kosten van een oogmeting hangen af van de soort oogmeting. Kom je langs voor een oogmeting voor een bril? Dan is dit gratis bij aankoop van een bril. Koop je geen bril, maar wil je de meetgegevens wel mee naar huis nemen? Dan kost dit €39. De oogmeting voor contactlenzen kost €35 euro. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode.
Wat kost een oogmeting voor lenzen?
De kosten van een oogmeting hangen af van de soort oogmeting. De oogmeting voor contactlenzen kost €35 euro. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Kom je langs voor een oogmeting voor een bril? Dan is dit gratis bij aankoop van een bril. Koop je geen bril, maar wil je de meetgegevens wel mee naar huis nemen? Dan kost dit €39.
Geldt de oogmeting voor mijn bril ook voor lenzen?
Nee, de oogmeting voor contactlenzen is anders dan die voor een bril. Voor contactlenzen voeren wij een aparte oogmeting uit om goed te kunnen bepalen welke type lenzen het beste bij jouw ogen en jouw levensstijl passen. Maak hiervoor een afspraak bij een winkel bij jou in de buurt.
Moet ik mijn lenzen uitdoen voor een oogmeting?
Ja, voor een correcte oogmeting is het belangrijk dat je geen contactlenzen draagt. Doe je lenzen minimaal 24 uur voor de oogmeting uit. Contactlenzen beïnvloeden namelijk de vorm van je hoornvlies en daarmee de resultaten van de meting. Let op: een oogmeting is iets anders dan een contactlenscontrole. Bij een contactlenscontrole is het namelijk wel belangrijk dat je jouw lenzen in hebt. Zo kan de contactlensspecialist nagaan of de lenzen die je draagt nog geschikt zijn. Doe voor een contactlenscontrole je lenzen minimaal een paar uur voor de afspraak in.
Hoe vaak moet ik een oogmeting doen?
Als je een bril draagt, raden wij aan om minimaal één keer per twee jaar bij ons langs te komen voor een oogmeting. Zo houd je jouw ogen gezond en weet je zeker dat je altijd optimaal zicht hebt. Draag je contactlenzen? Dan raden wij aan om elk half jaar je ogen te laten controleren door een contactlensspecialist. Heb je tussentijds vragen of oogklachten? Dan ben je uiteraard ook eerder welkom in een van onze winkels voor een check-up.
* Gratis oogmeting
Een oogmeting (ter waarde van 39.-) is gratis bij aankoop van een complete bril. De oogmeting voor contactlenzen kost 35,- euro. Dit is inclusief een set testlenzen, vloeistof en controles tijdens de proefperiode. Onze oogmeting wordt altijd door erkende opticiens of optometristen uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je kloppende resultaten krijgt.