Transitions brillenglazen: de brilglazen die zich aanpassen aan jouw omgeving

Transitions brillenglazen zijn speciale brillenglazen die zich aanpassen aan jouw omgeving. Onze Transitions meekleurende glazen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar glazen die automatisch donkerder worden bij blootstelling aan UV-straling en zonlicht. Deze glazen passen zich aan de veranderende lichtomstandigheden aan en bieden je altijd de juiste bescherming voor jouw ogen. Benieuwd of dit iets voor jou is? Je ontdekt het hier.

Ga direct naar:

Wat zijn Transitions brillenglazen?

Transitions brillenglazen zijn meekleurende glazen. Deze glazen passen zich aan verschillende lichtomstandigheden aan, zodat jij nooit meer hoeft te wisselen tussen verschillende type brillen wanneer je wordt blootgesteld aan licht of juist donker. Deze glazen kleuren namelijk mee met de intensiteit van het UV licht.

Onze Transitions glazen zijn beschikbaar voor alle soorten monturen en zijn geschikt voor zowel brillen op sterkte als zonnebrillen op sterkte. Bovendien bieden we een breed assortiment aan Transitions glazen, waaronder de Transitions Xtractive, die extra donker worden bij hogere temperaturen.

Zo kan jij in zowel donker als fel licht en UV-straling gebruikmaken van één bril. Hoe fijn is dat?

Wat zijn de voordelen van Transitions brillenglazen?

Wanneer je wil kiezen voor de Transitions brilglazen, kies je voor veel verschillende voordelen.

 • Minder vermoeide ogen en een verhoogd contrast
  De glazen verminderen vermoeidheid van de ogen en verhogen het contrast, wat zorgt voor helderder licht.
 • Nooit meer van bril wisselen
  Je hoeft nooit meer van bril te wisselen wanneer het licht in jouw omgeving verandert.
 • De brilglazen passen zich sneller aan
  De brilglazen kleuren sneller mee met het donker en licht.
 • Sommige Transitions glazen verkleuren tot helemaal helder
  Dit betekent dat je nooit meer last hebt van halfdonkere glazen binnenshuis
 • De brilglazen zijn beschikbaar in meerdere kleuren
  Zo kan jij de bril helemaal aanpassen naar jouw eigen, unieke stijl.
 • Sommige Transitions glazen worden geactiveerd in de auto
  Je hoeft dus nooit meer rekening te houden met wisselende weersomstandigheden achter het stuur.

Hoe werken de Transitions brillenglazen?

De Transitions brillenglazen bevatten moleculen die door middel van licht een chemische reactie in het glas veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat de glazen donkerder worden wanneer de zon er op schijnt.

De glazen van Transitions kleuren 30% sneller mee dan andere meekleurende glazen. Zoals de glazen donkerder worden wanneer de zon er op schijnt, worden ze ook weer geheel doorzichtig wanneer de glazen zich in een donkerdere omgeving zonder zonlicht of uv-straling bevinden.

Transitions Signature Gen8

Dit type Transitions glazen zijn de meest heldere brillenglazen. Ze worden het snelst licht en het snelst donker, zodat je nooit last hebt van donkere glazen, bijvoorbeeld binnenshuis. Deze brilglazen zijn gemaakt om beter te kunnen zien en jouw ogen uitermate te beschermen. Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst zeven verschillende kleuren.

 • Glazen worden binnen volledig helder, sneller dan ooit
 • Glazen worden binnen enkele seconden donker wanneer je naar buiten stapt
 • Blokkeert UVA en UVB voor 100%
 • Glazen filteren zowel binnen als buiten schadelijk blauwviolet licht

Transitions XTRActive New Generation

De Transitions XTRActive-brillenglazen van de nieuwste generatie bereiken de beste lichtbescherming bij fel licht, zowel binnen en buiten, zelfs wanneer jij in de auto zit. Zo hoef jij nooit meer van bril te wisselen in de auto. Deze glazen zijn ideaal voor alle dragers die lichtgevoelig zijn en vaak worden blootgesteld aan fel licht. De glazen reageren op licht en temperaturen.

 • Glazen worden het donkerst bij hoge temperaturen
 • Glazen worden het donkerst in de auto
 • Glazen zijn binnen helder met een beschermende tint 
 • Glazen blokkeren UVA en UVB voor 100%
 • Glazen filteren zowel binnen als buiten schadelijk blauwviolet licht
Gucci

Transitions brilglazen kopen

Hoe fijn zou het zijn om één bril te hebben die zich aanpast aan alle lichtomstandigheden, zonder dat je een tweede bril nodig hebt? Nooit meer wisselen van bril! Transitions glazen geven je die vrijheid. Je kan de glazen nu kopen bij Pearle Studio en binnenkort genieten van alle voordelen. 

Wil je ook genieten van het gemak van Transitions glazen? Wij staan voor je klaar om je te helpen bij deze keuze. Onze deskundige opticiens helpen je graag bij het vinden van de perfecte glazen en het montuur. Maak een afspraak of kom bij ons langs in de winkel. Zo vinden we samen de glazen die het beste bij jou passen. 

Maak een afspraakVind een winkel

Veelgestelde vragen

Welke factoren zijn van invloed op de prestaties van Transitions glazen?
De Transitions brillenglazen zorgen dat jij dingen kunt zien met precies de juiste hoeveelheid licht. Dit komt doordat de brillenglazen werken door te reageren op uv-licht. Welke tint de glazen hebben, wordt bepaald door de hoeveelheid uv-licht die op de glazen straalt. Veel uv-licht betekent dat de glazen donker worden en weinig tot geen uv-licht zorgt ervoor dat de glazen helderder of soms helemaal helder worden. Soms kan het zijn dat de glazen niet direct helemaal donker of juist helder worden. Dit kan voorkomen in situaties waar bijvoorbeeld temperatuur een rol speelt. De temperatuur van de omgeving waar je bril zich in bevindt, kan effect hebben op de reactietijd van de fotochromische technologie in de glazen. De wetenschappers van Transitions Optical streven er voortdurend naar om de technologie rondom de glazen te verbeteren. Zo creëren zij constant formules die de perfecte balans kunnen vinden tussen de uv-straling en de temperatuur van de omgeving van de glazen. De nieuwste Transitions brillenglazen worden maar liefst tien procent donkerder dan de vorige generatie, wanneer de bril zich in een omgeving met hogere temperatuur bevindt. In tegenstelling tot alle andere Transitions brillenglazen die vroeger verkrijgbaar waren, bieden de nieuwe Transitions glazen meer visueel gemak en zorgen ze voor beter contrast. Zo zorgen wij voor het allerbeste comfort en gemak als het gaat om jouw zicht.
Hoe weet ik of de glazen authentieke Transitions glazen zijn?
Het is in de huidige markt mogelijk dat onbewezen fotochromische brillenglazen uit het buitenland komen en kunnen worden verkocht als authentieke Transitions glazen. Dit gebeurt zonder dat je het weet en daarom wordt het juist nu steeds belangrijker voor ons om jou het vertrouwen te geven dat je ook echt de authentieke Transitions brillenglazen in je bezit hebt! Onze brillenglazen van Transitions worden bij levering op het afhaalpunt afgeleverd met een Certificaat van Authenticiteit. Wat houdt dit precies in voor jou? Jij krijgt de meest geavanceerde fotochromische technologie die er is. Ook vallen jouw glazen onder onze risicovrije garantie van 30 dagen: ‘Love Them or Exchange Them’. Een Certificaat van Authenticiteit moet altijd worden meegeleverd met elke nieuwe aankoop van Transitions glazen. Wat als je deze nou niet hebt gekregen bij ontvangst van de bril? Neem dan even contact op met jouw opticien en die kijkt graag even voor je verder.
Hoe donker worden de glazen?
De brillenglazen van Transitions reageren op de omgeving waar ze zich bevinden. Dit betekent dat de donkerheid van de glazen beïnvloed wordt door extreme temperaturen, uv-licht en brillenglasmaterialen. Daarvoor hebben we bij Pearle Studio verschillende soorten Transitions brillenglazen. Bevind je je veel achter het stuur of ben je veel buiten? Of zijn je ogen misschien bijzonder lichtgevoelig? Dan kan het zijn dat jouw voorkeur gaat naar onze donkerste brillenglazen ooit: de Transitions® XTRActive™ brillenglazen. Bevind je je veel buiten en in de buurt van sneeuw of water? Dan kan het zijn dat jouw voorkeur uitgaat naar de Transitions® XTRActive™ Polarized glazen. Deze glazen zijn ideaal wanneer jij je bevind in een omgeving met veel lichtschittering omdat ze glazen polariseren naarmate ze donkerder worden.