Multifocale lenzen: altijd scherp zicht, zowel dichtbij als veraf

Merk je dat je zowel van dichtbij als veraf niet meer helemaal scherp ziet? Of draag jij al een multifocale bril, maar wil je graag het gemak van contactlenzen ervaren? Dan zijn multifocale lenzen misschien wel dé perfecte match voor jou. Ontdek hier wat multifocale lenzen voor jou kunnen betekenen en lees alles wat je erover moet weten. Wil je graag persoonlijk advies? Onze contactlensexperts staan voor je klaar bij een Pearle Studio winkel bij jou in de buurt. 

Ga direct naar:

Wat zijn multifocale lenzen?

Net zoals bij een multifocale bril, bevatten multifocale lenzen meerdere sterktes. Dit zorgt ervoor dat je altijd haarscherp zicht hebt, zowel van dichtbij als veraf. Zo zie je niet alleen alle verkeersborden scherp, maar kun je ook de letters van je leesboek of beeldscherm gemakkelijk lezen. Het afwisselen met een leesbril is daarmee verleden tijd. Wel zo gemakkelijk, toch?

Verschil multifocale en varifocale lenzen

Misschien heb je naast multifocale lenzen ook weleens van varifocale lenzen gehoord. Wat is eigenlijk het verschil? Daar kunnen we kort over zijn: niks. Multifocale en varifocale lenzen zijn twee verschillende benamingen voor dezelfde soort lens. Goed om in je achterhoofd te houden als je ziet dat de termen door elkaar worden gebruikt. 

Voordelen van multifocale lenzen

Begin je net met het dragen van multifocale lenzen dan kan dat even wennen zijn, omdat je hersenen aan de verschillende sterktes moeten wennen. Ben je er eenmaal aan gewend, dan hebben multifocale contactlenzen een aantal fijne voordelen: 

 • Je ziet scherp op elke afstand
  Door de verschillende sterktes in één lens zie je zowel dichtbij als veraf scherp.
 • Je hebt geen leesbril meer nodig
  Zeg maar gedag tegen een leesbril, want je boek lees je nu met gemak uit met je contactlenzen in.
 • Je hebt geen zonnebril op sterkte meer nodig
  Multifocale lenzen kun je de hele dag dragen. Schijnt de zon? Dan kun je dus gewoon elke zonnebril zonder sterkte opzetten, handig!
 • Je ervaart het gemak van lenzen
  Met lenzen heb je alle bewegingsvrijheid, je zicht wordt niet belemmerd door de rand van een montuur, je hebt geen last meer van beslagen brillenglazen of een bril die van je neus glijdt. Do we need to say more?

Welke soorten multifocale lenzen zijn er?

In onze Pearle Studio winkels staan onze contactlensexperts voor je klaar om de ideale multifocale lens voor jou te vinden. We begrijpen natuurlijk dat je goed voorbereid wilt zijn. Daarom geven we je hier alvast een kijkje in ons ruime assortiment en de mogelijkheden die we jou bieden:

Zachte of harde multifocale lenzen

Allereerst heb je keuze uit zachte en harde multifocale lenzen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen, zijn zachte lenzen een fijne optie. Deze zijn gemaakt van zacht en comfortabel materiaal, waardoor je de lens niet op je oog voelt zitten en er snel aan went. Harde lenzen voel je door het hardere materiaal meer op je oog zitten, maar gaan daarentegen wel langer mee (gemiddeld een paar jaar). 

Vind jouw perfecte zachte multifocale lens

Ga je voor zachte multifocale lenzen, dan heb je keuze uit verschillende soorten. Hierbij maken we onderscheid op basis van draagtijd:
onze
favoriet

Daglenzen

Zoals de naam al zegt, draag je daglenzen slechts één dag. Aan het einde van de dag hoef je ze dus niet schoon te maken met lenzenvloeistof, maar gooi je ze weg. Daglenzen zijn ideaal als je ze wil afwisselen met je multifocale bril. Want zeg nou zelf, je bril is ook een eye catcher die gezien mag worden! 

Maandlenzen

Ga je voor de langste draagtijd? Kies dan voor maandlenzen. Deze draag je één maand. Hierbij is het belangrijk dat je ze elke dag goed schoonmaakt met lenzenvloeistof en hygiënisch opbergt in een lenzenbakje. Ben je van plan elke dag lenzen te gaan dragen? Dan is dit de voordeligste keuze voor jou.

Voor wie zijn multifocale lenzen geschikt?

Vraag jij je af of multifocale lenzen iets voor jou zijn? Multifocale lenzen zijn met name geschikt als je last hebt van ouderdomsverziendheid. Doordat de elasticiteit van je ogen afneemt, ga je voorwerpen van dichtbij minder scherp zien. Multifocale lenzen zijn dan een fijne optie als je merkt dat je huidige enkelvoudige lenzen of bril niet meer voldoende zijn, als je een multifocale bril wilt afwisselen met lenzen of als je niet meer constant wilt wisselen tussen een leesbril en een enkelvoudige bril. Herken jij jezelf hierin? 

Wat kosten multifocale lenzen?

De kosten van multifocale lenzen zijn afhankelijk van het type contactlens dat je gaat dragen. Zo verschilt de prijs tussen harde en zachte lenzen. Kies je voor zachte multifocale lenzen, dan zijn de kosten afhankelijk van het type zachte lens (dag, week of maand). Zo kun je al maandlenzen dragen voor €27,90 per maand en daglenzen voor €1,79 per dag. Wil je meer weten over de prijzen van multifocale lenzen? In de winkel vertellen we je graag over de verschillende opties. 

Gucci

Multifocale lenzen kopen? Wij staan voor je klaar!

Enthousiast geworden over de mogelijkheden en het gemak van multifocale lenzen? Leuk, wij helpen je graag verder om multifocale lenzen te vinden die bij jouw wensen aansluiten en om al je vragen te beantwoorden. Kom binnenkort eens langs bij een Pearle Studio bij jou in de buurt. Daar staan we voor je klaar om een oogmeting uit te voeren en om op zoek te gaan naar jouw perfecte match. Wie weet loop jij dan binnenkort de winkel uit met multifocale lenzen die passen bij jouw ogen. Zien we je snel?

Maak een afspraak