Onze garanties

Bij Pearle Studio draait het om jou. We helpen je graag bij het vinden van een bril, zonnebril of lenzen die passen bij jouw wensen. Maar dat niet alleen, ook na je aankoop willen we er zeker van zijn dat jij met optimaal zicht en een kwalitatief goede bril of lenzen rondloopt. Daarom bieden we bij Pearle Studio standaard ZichtZeker garantie.

ZichtZeker

Ben je helemaal happy met je nieuwe aankoop? Dat houden we graag zo en daarom ontvang je als klant van Pearle Studio standaard ZichtZeker garantie bij je nieuwe bril, zonnebril of lenzen. Dit levert jou de volgende voordelen op:

Omruilen binnen twee maanden
Het liefst zien wij jou helemaal gelukkig met je nieuwe aankoop. Twijfel je toch over je nieuwe montuur en ben je er niet 100% tevreden mee? Dat kan gebeuren, geen probleem! Je kunt jouw montuur binnen twee maanden kosteloos omruilen.

Wennen & sterkte verandering
Een nieuwe bril koop je uiteraard om goed te kunnen zien. Kun jij niet wennen aan je nieuwe glazen? Dan kun je de brillenglazen binnen twee maanden gratis omruilen. Verandert je sterkte binnen één jaar? Dan krijg van ons nieuwe glazen cadeau. Zo weten we zeker dat je zicht altijd perfect is.

Montuur & coating
Standaard krijg je bij ons twee jaar garantie op je montuur en de coating van de glazen. Laat bij normaal gebruik de coating los? Dan zetten we nieuwe glazen in je montuur.  

Garantie lenzen
Ondanks dat zachte lenzen heel wat kunnen hebben, kan het voorkomen dat ze scheuren. Dat is natuurlijk vervelend en daarom vergoeden wij per jaar één paar maandlenzen als deze gescheurd zijn. Heb je harde lenzen of nachtlenzen? Als deze binnen twee maanden na aanschaf breken, ontvang je van ons een vervangend paar.

Voorwaarden ZichtZeker

Monturen

 • Geldig op alle monturen.
 • Geldig bij aankoop van een complete bril en is geldig tot 2 maanden na de afleverdatum van de bril.
 • Geldig mits het montuur en de glazen onbeschadigd zijn.
 • Na aankoop van een complete bril mag er één keer omgeruild worden. Eenmalig mag er gratis een nieuw montuur uitgekozen worden. Wanneer het nieuwe montuur duurder is, dan moet het verschil bijbetaald worden. Wanneer je een goedkoper montuur kiest, dan krijg je van ons het verschil terug.
 • De glazen uit het oude montuur worden in het nieuwe montuur geslepen. Wanneer dit niet mogelijk is, ontvang je eenmalig gratis een set nieuwe glazen van hetzelfde type en dezelfde sterkte als de oorspronkelijke glazen.
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Enkel geldig op vertoon van de aankoopbon in de winkel van aankoop.
 • Wettelijke garanties zijn van toepassing.

Zonnebrillen

 • Je kunt tot en met 14 dagen na aanschaf van uw zonnebril gebruik maken van deze service.
 • Geldig in onze winkels, maar enkel op vertoon van de aankoopbon in de winkel van aankoop.
 • Alleen geldig mits de zonnebril en de glazen onbeschadigd zijn. Aanpassingen aan de zonnebril die specifiek voor jou zijn gedaan, vallen in dit geval onder beschadigingen.
 • Na aankoop van een zonnebril mag er één keer omgeruild worden. Eenmalig mag er gratis een nieuwe zonnebril uitgekozen worden. Wanneer de zonnebril duurder is, dan moet het verschil bijbetaald worden. Wanneer je een goedkopere zonnebril kiest, dan krijg je van ons het verschil terug.
 • Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Bij omruiling wordt de eerstgekochte zonnebril eigendom van Pearle Studio.
 • De zonnebril dient volledig betaald te zijn alvorens er gebruik kan worden gemaakt van deze service.

Wennen & sterkte verandering  

 • Geldig op alle multifocale en enkelvoudige glazen;
 • Geldig tot 2 maanden na de afleverdatum van je bril;
 • Geldig mits de brillenglazen onbeschadigd zijn.
 • Na aankoop van multifocale glazen mag je maximaal drie keer nieuwe glazen uitkiezen, totdat je het gewenste resultaat heeft bereikt. Wanneer de nieuwe glazen duurder zijn, dien je het verschil bij te betalen. Wanneer je goedkopere glazen uitkiest, krijg je het verschil terug;
 • Na aankoop van enkelvoudige glazen mag je eenmalig nieuwe glazen uitkiezen. Wanneer de nieuwe glazen duurder zijn, dient het verschil bijbetaald te worden. Wanneer je goedkopere glazen uitkiest, krijg je het verschil terug;
 • Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen;
 • Alleen geldig op vertoon van je aankoopbon;
 • Bij een sterkteverandering van 0,5 of meer, worden de glazen vervangen; deze sterkteverandering dient te worden vastgesteld door een volledige oogmeting bij Pearle Studio. De nieuwe glazen hebben dezelfde specificaties, maar met de nieuwe sterkte;
 • Er mag 1 maal gebruik worden gemaakt van deze sterktegarantie;
 • Geldt niet bij sterkteverandering na: oogoperaties, medicijngebruik, zwangerschap of andere medische aandoeningen die invloed hebben op het gezichtsvermogen en geldt niet voor dragers van vormvaste contactlenzen of nachtlenzen en consumenten onder 18 jaar.
 • Indien de consument ook een ZichtZeker Plus heeft afgesloten, dan geldt deze garantie 2 jaar, met aanvullende voorwaarden.
 • In het 2e jaar geldt dat de glazen met een eigen bijdrage van 20% worden vervangen.
 • Verandering in leestoeslag is volledig uitgesloten van deze garantie.
 • Bij gebruik van de garantie worden de ingeruilde glazen eigendom van Pearle Studio.
 • Wettelijke garanties zijn van toepassing.

Montuur & coating

 • Je krijgt standaard 2 jaar garantie op je montuur en de coating van jouw brillenglazen. Mocht de coating bij normaal gebruik loslaten, dan plaatsen we een nieuw glas van gelijke sterkte in het montuur.

Scheuren

 • Bewaar de verpakking met de barcode en lever deze, inclusief de gescheurde lens in bij jouw contactlensspecialist.
 • Scheur je vaker een contactlens, dan is het raadzaam om samen met je contactlensspecialist hantering van de lenzen nogmaals door te nemen. Hij kent tips & tricks om herhaling te voorkomen.
 • De scheurgarantie geldt alleen voor maand- en weeklenzen. Niet op daglenzen.

Breuk

 • Lever de gebroken lens in bij je contactlensspecialist.
 • Breek je vaker een contactlens? Dan is het raadzaam om samen met je contactlensspecialist hantering van de lenzen nogmaals door te nemen. Hij kent tips and tricks om herhaling te voorkomen.

ZichtZeker Plus

Ben je op zoek naar meer zekerheid? Naast de standaard ZichtZeker garantie, bieden we je ook de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten: ZichtZeker Plus. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Laat je per ongeluk je bril vallen of wordt hij gestolen? No worries!

Met ZichtZeker Plus verzeker je vanaf 10,- je bril twee jaar lang tegen schade, verlies en diefstal. Gaat het twee jaar lang goed en gebruik je de verzekering niet? Dan wordt de premie omgezet naar een korting op je volgende complete bril of zonnebril, wel zo fijn!

Bekijk de volledige polisvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Op alle aankopen gelden wettelijke garanties. Wat betekent dat?
Pearle Studio staat er voor in dat haar producten voldoen aan de overeenkomst, de in ons aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de koopovereenkomst bestaande wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften. Indien dit niet het geval is, neem contact met ons op.
Krijg ik garantie via Pearle Studio?
Klanten van Pearle Studio krijgen bij aankoop van een bril, zonnebril of contactlenzen standaard ZichtZeker garantie. Zo ben je beschermt tegen productie- en materiaalfouten. Ook biedt het je de mogelijkheid om te kunnen wennen aan je nieuwe montuur en glazen. Heb je toch nog behoefte aan extra zekerheid? Dan kun je de ZichtZeker Plus verzekering afsluiten tegen schade, verlies en diefstal van je bril.
Wat krijg ik voor de ZichtZeker garantie?
Bij Pearle Studio krijg je bij je aankoop standaard ZichtZeker garantie. Hiermee mag je jouw montuur binnen twee maanden ruilen als je niet 100% tevreden bent. Kun je binnen twee maanden niet wennen aan je nieuwe glazen of verandert je sterkte binnen één jaar? Dan krijg je van ons nieuwe glazen. Ook heb je garantie op je montuur en de coating van je glazen. Als de coating bij normaal gebruik loslaat, vervangen we de glazen. Ook voor lensdragers biedt ZichtZeker voordelen. Mochten je zachte of harde lenzen onverhoopt scheuren of breken, dan vervangen we één keer per jaar één paar lenzen kosteloos voor je.
Wat krijg ik voor de ZichtZeker Plus verzekering?
Voor klanten die een bril of zonnebril hebben aangeschaft hebben we een extra verzekering. Vanaf 10,- kun je de ZichtZeker Plus verzekering afsluiten. Hiermee heb je twee jaar lang extra garantie op je aankoop en ben je verzekerd tegen schade, verlies en diefstal van je bril. Binnen twee jaar kun je maximaal twee claims indienen, op je montuur en je glazen. Elk onderdeel mag maximaal één keer geclaimd worden. Heb je twee jaar lang geen schade aan je bril, verlies je hem niet en wordt hij niet gestolen? Dat is superfijn! Dan wordt je premie door ons omgezet naar een korting op je volgende complete bril of zonnebril.