Bril kapot of een kras op je bril? Dit moet je doen!

Bril kapot of een kras op je bril? Dit moet je doen!

Misschien ken je het wel: een ongeluk met je bril zit in een klein hoekje. Misschien ga je er per ongeluk op zitten of breek je je bril na een val. Ook kunnen er krasjes op je bril komen, zonder dat je het doorhebt. Vervelend! In dit blog nemen we je mee in hoe je jouw beschadigde bril het beste kunt (laten) repareren.

Bril kapot? Wij repareren hem met liefde!

Is je brilmontuur gebroken? Is een van de glazen eruit gevallen? Of is er een pootje verbogen? Misschien ben je geneigd om de bril zelf te repareren. Dit kun je beter niet doen, want de kans is groot dat je niet het juiste gereedschap hebt. Kom even bij ons langs in de Pearle Studio bij jou in de buurt. Wij zien meestal direct wat er aan de hand is en herstellen jouw geliefde bril snel. Ook als je je bril niet bij Pearle Studio hebt gekocht, ben je van harte welkom!

Kleine reparaties – zoals het aandraaien van losse schroefjes of het vervangen van neuspads – zijn gratis. Ook stellen we de bril perfect voor je af. Is je bril dusdanig beschadigd dat we bijvoorbeeld een onderdeel moeten vervangen of moeten lassen? Dan duurt het iets langer, maar bij onze professionals is je bril in goede handen. Zo kan jij, met onze hulp, binnen no-time weer genieten van jouw bril.

O nee, zit er een kras op je bril?

Een kras op je bril kan erg vervelend zijn. Niet alleen zie je er minder goed door, ook kan het gevaarlijk zijn om auto te rijden of te fietsen. Je kunt hoofdpijn of vermoeide ogen krijgen als je de kras niet repareert. Als je krassen hebt, dan krijgt de autofocus van je ogen namelijk problemen met scherpstellen. Dit kan uiteindelijk heel vermoeiend zijn en dat willen we natuurlijk niet! Fixen dus, die kras! Hieronder vertellen we je wat je vooral wel én niet moet doen bij een kras op je bril.

Gebruik geen huismiddeltjes als soda,afwaszeep en tandpasta bij krassen

Er bestaan een hoop huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die zogenaamd een kras op je glas kunnen verhelpen. Zo wordt er gezegd dat baking soda en water, witte azijn en afwaszeep met allesreiniger er voor kunnen zorgen dat kleine krasjes op je brillenglazen verdwijnen. En ook tandpasta wordt vaak genoemd als eerste redmiddel. Dat klinkt fantastisch, maar we raden je sterk af om tandpasta of andere huis-tuin-en-keukenmiddeltjes op je brillenglazen aan te brengen. Door de schurende chemicaliën in veel van deze producten kan het juist voor nog meer krassen zorgen. Ook kan het de donkere coating (die je ogen beschermt tegen UV) op je zonnebril beschadigen. Geen goed idee dus!

Krassen op je bril? Kom bij ons langs!

Huishoudmiddeltjes lijken dus misschien een snelle oplossing, maar doen vaak meer kwaad dan goed. Het enige wat je thuis kunt proberen, is om de krasjes weg te wrijven met babyshampoo en een microvezeldoekje. Helpt dit niet? Kom dan naar onze winkel, om de krassen op je bril door onze professionals te laten checken. We doen dit graag voor je.

Het is niet mogelijk om brillenglazen te polijsten om krassen te verwijderen, zonder de sterkte van het glas te veranderen. Daarom zul je vaak nieuwe glazen moeten aanschaffen (bij een bril op sterkte). Wél kun je je nieuwe glazen extra beschermen tegen krassen, door een krasbestendige coating op het glas aan te brengen. Deze coating minimaliseert toekomstige krassen en zorgt ervoor dat je jouw glazen langer kunt gebruiken. Handig, toch?

Daarnaast is het mogelijk om de Zicht Zeker Plus verzekring af te sluiten bij Pearle Studio. Met deze verzekering is je bril twee jaar lang verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.

Verzekering inschakelen? Goed idee!

Moet je je bril laten repareren of een nieuwe bril aanschaffen? Check dan eens je zorgpolis! Als je je bril langer dan drie jaar geleden gekocht hebt, kom je bij de meeste verzekeraars in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. De kans dat de aansprakelijkheidsverzekering je bril vergoedt is klein. Of een bril onder deze verzekering valt, hangt namelijk sterk af van de omstandigheden. Maar je kunt het altijd proberen!

Tot slot is er de inboedelverzekering. Deze verzekeraar kijkt niet naar de context van de situatie, maar naar de omgeving en zorg voor de bril. Dus zaken als: was de bril goed afgesteld en bewaarde je de bril in een brillenkoker? Omschrijf de situatie zo gedetailleerd mogelijk en wie weet wordt jouw bril vergoed.

Onderhoud je bril goed om krassen te voorkomen

Maak je bril zorgvuldig en regelmatig schoon om krassen te voorkomen. Doe dit bij voorkeur met een zacht microvezeldoekje en speciale vloeistof voor het reinigen van je bril. Gebruik hierbij minimale druk. Laat keukenpapier, papieren zakdoekjes en alcoholpapiertjes links liggen; deze bevatten houtvezels die de bril kunnen beschadigen. Als je je bril vastpakt, doe dit dan bij de pootjes en niet bij de randen. En: gebruik een beschermende harde hoes met een zachte binnenvoering als je je bril niet draagt. Zo bescherm je je bril tegen schokken, stof en oppervlaktes die voor krassen kunnen zorgen. En dat is al het halve werk!

Nu weet jij precies wat je wel en niet moet doen als het gaat om krasjes op jouw bril. Heb je nog vragen? Of is je bril beschadigd of heb je per ongeluk een kras opgelopen? Geen probleem! Kom dan langs bij een Pearle Studio winkel bij jou in de buurt. Wij checken de schade en kunnen hem vaak meteen voor je repareren. Ook adviseren we je over een eventuele nieuwe bril en jouw verzekering. Wij staan voor je klaar!

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.