4 voordelen van een zonnebril op sterkte

4 voordelen van een zonnebril op sterkte

De eerste zonnestralen na een aantal koude, natte maanden voelen ieder jaar weer als een cadeautje. Maakt jouw hart ook zo’n sprongetje als je voor het eerst met je gezicht in de zon zit? Genieten! Draag je een bril of lenzen, dan is dit ook het moment dat je jezelf afvraagt wat de beste manier is om je ogen te beschermen tegen de zon. In dit artikel laten we je de verschillende opties zien en ontdek je 5 voordelen van een zonnebril op sterkte.  

Draag je een bril of lenzen? Zo bescherm je jouw ogen tegen de zon

 

Het is belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Zeker als de zon fel is, want dan worden je ogen extra belast. Doe je hier niets aan, dan kan dit vervelende oogproblemen geven, zoals (vroegtijdige) staar en maculadegeneratie. Een goede zonnebril is dan ook onmisbaar: deze filtert de uv-stralingen geeft jouw ogen de bescherming en rust die ze nodig hebben.

 

Draag je een bril? Om je ogen te beschermen, kun je kiezen voor:

  • Een zonnebril op sterkte
  • Een overzet zonnebril
  • Een zonnebril zonder sterkte (in combinatie met het dragen van lenzen)

Ben je lensdragend? Dan heb je de volgende opties:

  • Een zonnebril zonder sterkte (in combinatie met je lenzen)
  • Een zonnebril op sterkte (voor de momenten dat je geen lenzen draagt). Dit is ideaal voor de situaties waarin je liever geen lenzen draagt, bijvoorbeeld als je naar het strand gaat of tijdens het zwemmen.

Alleen lenzen dragen in de zon: liever niet

Er zijn lenzen verkrijgbaar met uv-filter. Klinkt veelbelovend, toch? Hoewel het natuurlijk goed is dat deze lenzen er zijn, bieden ze je ogen geen optimale bescherming. Contactlenzen bedekken niet jouw hele oog, maar slechts een gedeelte ervan. De rest van het hoornvlies is dus onbeschermd tegen de zon. Daarnaast beschermen lenzen niet genoeg tegen verblinding en blauw licht. Hiervoor heb je echt een zonnebril nodig, en wij helpen je hier graag mee!

De voordelen van een zonnebril op sterkte

Twijfel je over het aanschaffen van een zonnebril op sterkte? Hieronder lopen we de voordelen van een zonnebril op sterkte met je door. Ben je er na het lezen nog niet over uit wat voor jou de beste optie is? Kom dan even bij ons langs in de Pearle Studio bij jou in de buurt. Dan helpen we je graag om samen jouw beste zichtoplossing voor in de zon te ontdekken.

Voordeel 1: je ziet altijd scherp

Wij maken jouw zonnebril op sterkte speciaal voor jou op maat. Als je bij ons langskomt, dan zoeken we samen een montuur uit dat je prachtig staat. Is het een tijd geleden dat je je ogen hebt laten meten? Laten we dan meteen een oogmeting doen. Zo weten we zeker dat jouw meetgegevens up-to-date zijn en je met de perfecte zonnebril op sterkte de deur uit loopt!

Voordeel 2: je ervaart comfort

Een zonnebril op sterkte is perfect op jouw gezicht afgesteld. Als je zonnebril bij ons klaarligt, dan stellen we hem met liefde en zorg af op jouw gezicht. Merk je dat je zonnebril niet meer zo comfortabel zit als eerst? Kom dan bij ons langs, dan stellen we hem graag opnieuw voor je af.

Voordeel 3: je hebt de keuze uit verschillende glasopties

Er zijn verschillende glasopties mogelijk voor verschillende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan gepolariseerde glazen, waarmee je minder last hebt van de reflectie van de zon op het water tijdens het zeilen ofvan de reflectie van de sneeuw tijdens het wintersporten. Afhankelijk van jouw wensen en leefsituatie kiezen we samen met jou de beste variant.

Voordeel 4: je hebt minder last van complicaties

Draag jij in het dagelijks leven lenzen? Het is geen goed idee om lenzen te dragen op het strand of in het water. Zand kan achter je lens komen en water kan in combinatie met lenzen vervelende complicaties veroorzaken. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Draag jij normaal gesproken een bril op sterkte? Ook dan is het een goed idee om een zonnebril op sterkte aan te schaffen, hoe minimaal de sterkte ook is. Zo zie je net zo scherp als met je gewone bril, maar voorkom je complicaties die kunnen optreden als je je ogen te lang blootstelt aan de zon. Ga je op vakantie? Ben je veel op het water? Of überhaupt veel buiten? Dan is een zonnebril op sterkte dus een veilige optie.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar

Kom je bij ons langs? Dan zoeken we samen een zonnebril op sterkte voor je uit. Keuze genoeg, beloofd! We adviseren je ook graag over de verschillende glasopties en over welk montuur het mooiste staat bij jouw looks. Ga je toch liever voor een zonnebril zonder sterkte? Ook daar helpen we je graag verder mee. We staan voor je klaar in de Pearle Studio bij jou in de buurt. Zien we je snel?

Vind de bril of zonnebril die écht bij jou past

Hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte bril? Kom langs, dan zoeken we samen iets uit wat echt bij jou past.
We zijn op de hoogte van de laatste trends, maar we verliezen jouw smaak nooit uit het oog. Want jouw smaak is tijdloos.
Plan je meteen een afspraak? Je hebt ‘m zo gemaakt.